Vágólapra másolva!
A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner úgy véli, amíg a csapatok nem értik meg teljesen a 2012-es Pirellik viselkedését, kiszámíthatatlan versenyekre számíthatunk. A Red Bull ezért az autó fejlesztése mellett a gumikra is nagy hangsúlyt helyez.

Christian Horner úgy véli, a címvédő Red Bullnak jobban meg kell értenie a 2012-es Pirelli gumik viselkedését, ha idén is a bajnoki címért szeretnének harcolni. A csapatfőnök szerint idén az egyenletes teljesítmény lesz a siker kulcsa, hiszen - többek között a még viszonylag ismeretlen abroncsok miatt - számíthatunk meglepő eredményekre a szezon során.

"Nem hiszem, hogy a verseny előtt bárki is megjósolta volna, hogy Sergio (Pérez) a győzelemért fogja üldözni Fernando (Alonsót)" - nyilatkozta Horner a vasárnapi Malajziai Nagydíj meglepő végeredményére utalva. "Úgy tűnik, a gumik okozzák a legnagyobb különbséget. Tavaly óta talán ezek változtak a legtöbbet, és látható, a különböző autók a verseny más-más szakaszaiban gyorsak. Malajziában Kimi (Räikkönen) hirtelen magára talált a futam végén, és ő futotta a leggyorsabb szektoridőket. A gumik döntő fontosságúak."

Az első két futamon csupán egy dobogós helyezést szerző Red Bull egyelőre nem törődik az ellenfelek eredményével, arra koncentrálnak, hogy a saját autójukat tegyék ütőképesebbé. "Csak a saját teljesítményünkre összpontosítunk, a saját terveinkhez ragaszkodunk. A kínai futam előtt a megszokottnál hosszabb, háromhetes szünet lesz. Ezt arra fogjuk használni, hogy biztosítsuk az autónk állandó teljesítményét, és jobban megértsük a gumikat" - idézi Hornert az Autosport.

A csapatfőnök szerint az eddigi két futam alapján még mindig nem lehet felállítani az erősorrendet, különösen az esős, kaotikus Malajziai Nagydíjat figyelembe véve. "A vasárnapi verseny alapján az ember azt hinné, hogy jelenleg Sergio Pérez a legnagyobb esélyes" - viccelődött. "Utolért egy Ferrarit, és elhúzott egy McLaren elől. Ezért az első két futamból még nem lehet komoly következtetéseket levonni. Tudjuk, hogy hol tudunk javítani az autónkon, ez lesz a fő feladatunk Kína előtt. De az biztos, hogy jelenleg kiszámíthatatlan a helyzet."