Vágólapra másolva!
Mindketten úgy látják, a másik ment nekik. Grosjean zsinórban másodszor esett ki a rajt után.

A Malajziai Nagydíj jól kezdődött, de hamar ért véget Romain Grosjean számára. A Lotus versenyzője a 6. helyről indulva rögtön felkapaszkodott harmadiknak, Michael Schumacher elé, aki azonban néhány másodperccel később, a 4-es kanyarban visszatámadta. A Mercedes a külső íven már el is ment a Lotus mellett, és kifelé gyorsított, amikor Grosjean autója alulkormányzottá válva megpöccintette.

Mindketten megpördültek, s Schumacher a 16., Grosjean pedig a 18. helyre esett vissza. A francia, aki hamarosan végleg kiesett, az 5-ös kanyarban a kavicságyba csúszva a vizes pályáról, az ellenfelét hibáztatta az ütközés miatt. "Fantasztikusan rajtoltam, sajnos azonban Michael Schumacher nekem jött a 4-es kanyarban, és ettől megforogtam. A versenyemnek lőttek" - magyarázta még a futam közben. "Az 5-ös kanyarnál az autóm felúszott a vízre - nem tehettem semmit."

Később hozzátette, hogy "a 4-es kanyarban Mark (Webbernek) nagyobb lendülettel sikerült elfordulnia, így elém került. Michael megpróbálta követni, de ehhez nem volt elég hely, ezért összeértünk, és megpördültem."

Videó a rajtról. Az ütközés kb. az 53. másodpercnél kezdődik

Schumacher másképp látta, s szűkszavúan mindössze annyit jegyzett meg: "Röviddel a rajt után hátulról nekem jöttek, amitől megpördültem. Ez mindent el is döntött." Az ő pártájára állt a jelenleg a BBC elemzőjeként dolgozó Jaime Alguersuari is. "Michael nem tehetett volna semmit. A 4-es kanyarban a gázon állt, már kifelé gyorsított, amikor Romain hátulról egyszerűen belement" - vélte. "Teljesen egyértelmű, hogy az eset kinek a hibája volt, de biztos vagyok benne, hogy Romain vissza fog vágni."

Grosjean a múlt hétvégi Ausztrál Nagydíjnak a 3. helyről vágott neki, ám röviddel a rajt után szintén kiesett, amikor Pastor Maldonado ellen próbált védekezni, s közben összekoccant a Williamsszel.

Forrás: AFP