Vágólapra másolva!
Talán a győzelmet bukta el Jenson Button, amikor a 16. körben belement Narain Karthikeyan Hispaniájába, és eltörte a McLaren első szárnyát. A brit beismerte, hogy hibázott.

Az újraindítást követően Jenson Button tökéletes ütemben váltott intermediate abroncsokra a vasárnapi Malajziai Nagydíjon, és megelőzte Lewis Hamiltont, de Fernando Alonso hamarabb bemelegítette a gumijait, és ezzel mindkettejüket maga mögé utasította.. A brit mögötte, a második helyen haladt pár méterre a spanyol Ferrarijától, amikor közéjük keveredett a még mindig esőgumikon köröző Narain Karthikeyan.

Alonso könnyen megelőzte az indiait, de Button a hideg gumikon nem tudott ideális íven elfordulni a balkanyarban, és belement Karthikeyan autójának bal hátsó kerekébe. "Küszködtem azzal, hogy a gumikat felmelegítsem az ideális hőmérsékletre, teljesen az én hibám volt" - vallotta be Button a futam után. "Lenyomtam a fékpedált, és kitört az autó hátulja. Nem tudtam eléggé lelassítani. Megpróbáltam bevenni a kanyart, de nem tehettem semmit, hogy elkerüljem az ütközést."

A koccanás után Button azonnal kiment a bokszba, hogy kicseréljék az autóján a törött első szárnyat. Később volt még egy előre nem tervezett kiállása, mert elkoptatta a nem kellően felmelegített intermediate gumikat. A verseny végéig összesen ötször járt a bokszban, végül csak a 14. helyen zárt.

"Kemény, kemény délután volt, egyszerűen kicsúszott az irányítás a kezünkből. Minden, ami elromolhatott, el is romlott. Már csak nevetni tudtam az egészen. Elnézést kérek a srácoktól, akik nyilván sokkal többet vártak ettől a naptól. Ma nem tudtam jó teljesítményt nyújtani"- folytatta a múlt heti futamot megnyerő Button. "De fel a fejjel! Inkább meg sem fogom nézni a verseny felvételeit. Ehelyett megpróbálok továbblépni, és Kínára koncentrálok majd, mert szerintem ez egy olyan rossz verseny volt, ami néha csak úgy megtörténik. Nem fogunk rágódni rajta."

Forrás: AFP
Button itt még üldözte Hamiltont, de aztán elé került, igaz, nem sokáig, mivel ütközött