Vágólapra másolva!
A Red Bull világbajnok versenyzője nem volt elégedett az autójával a pénteki szabadedzéseken, szerinte túl sokat csúszkált és kiszámíthatatlan is volt az RB8.

Bár az autó teljesítményével nem volt maradéktalanul elégedett Sebastian Vettel, azért még bízik a Red Bull erős versenytempójában. Kissé csalódott volt délután, amikor csak a 10. helyet szerezte meg a Malajziai Nagydíj második szabadedzésén.

A kérdésre, hogy lesz-e esélye a pole pozícióra, így válaszolt: "Nehéz megmondani. A McLaren nagyon erősnek tűnt délelőtt és délután is. Nem láttam a hosszú etapokat, de szerintem közelebb vagyunk hozzájuk a hosszú etapokon, mint tűnik. Meglátjuk, mit tehetünk" - nyilatkozta Vettel.

"Talán nem vagyok teljesen elégedett. Szerettem volna kicsit előrébb végezni délután, de mindent egybevetve jó etapokat teljesítettünk ma, bár még mindig sok a tennivaló. Elég gyorsan elérkezik a gumiknál a hirtelen teljesítményeséssel járó elhasználódás (drop-off), ez minden versenyzőre áll. Úgy vélem, az autónk kissé csúszkál, szeretném, ha kicsit stabilabb lenne"- folytatta.

"Nem számítottunk arra, hogy a problémáink ma három óra alatt megoldódnak. A gyors köröm nem volt tökéletes, mert különben előrébb végeztünk volna, de ezt megelőzően és utána is eléggé rendben volt. Ez egyszeri alkalom volt, nem használtuk úgy a gumikat, ahogy kellett volna. Tehát még nem vagyok maradéktalanul elégedett"- fejezte be Vettel.

Forrás: Red Bull
Webber délután jobban szerepelt Vettelnél

Csapattársa, Mark Webber hetedikként végzett, és elégedettebben nyilatkozott a világbajnoknál. "A teljes programunkat teljesítettük ma, ami jó, az első és a második szabadedzés is simán ment. Ez nyilván egy más helyszín, mint Melbourne, a gumik megértése ezért fontos itt" nyilatkozta az ausztrál, akinek az autójában pénteken kicserélték a hátsó torziós rudat, és a hátsó hasmagasságával is sokat játszottak.

"A forrósággal kapcsolatban minden rendben, nyilvánvalóan meleg van az autóban, de úgy jöttünk ide, hogy felkészültünk erre"- tette hozzá Webber, akinek már viaszmásolata is létezik.