Vágólapra másolva!
Szerinte Felipe Massa Ausztráliában nyújtott teljesítménye nem reális: a brazil valójában többre képes, és a jövőben ismét sikeres lehet.

Felipe Massa kemény kritikákat kapott a múlt heti Ausztrál Nagydíj után, olasz források szerint az sem elképzelhetetlen, hogy már a 2012-es idényt sem fejezheti be a Ferrarinál. Massa a tavalyi szezonban is lényegesen gyengébb teljesítményt nyújtott, mint csapattársa, Fernando Alonso - az ötödik helynél egyszer sem tudott jobb eredményt elérni -, és ez a melbourne-i idénynyitón sem változott: csak a tizenhatodik rajtkockából indulhatott, a futamon pedig kiesett, miután Bruno Sennával ütközött a tizenharmadik helyért vívott csatában.

A brazil 2006-os csapattársa, Michael Schumacher azonban úgy gondolja, ezek az eredmények nem tükrözik Massa igazi képességeit. "Ha megnézzük a téli teszteken futott köridőket, tisztán látszik, hogy a Ferrari két versenyzője szorosan követte egymást. A Barcelonában futott leggyorsabb körük is nagyon hasonló volt" - nyilatkozta a csütörtöki sajtótájékoztatón. "Melbourne-ban valószínűleg problémái voltak, ezért volt olyan nagy a köztük lévő különbség."

Schumacher szerint a pályafutása során eddig tizenegy futamgyőzelmet és tizenöt pole pozíciót szerző Massa korábbi eredményei bizonyítják, hogy nagyszerű versenyző, aki a jövőben is képes lesz a visszavágásra. "A világbajnoki címért harcolt 2009-ben (2008-ban - a szerk.), és mindig az élmezőnyben szerepelt - nem látok okot rá, hogy a jövőben miért ne tudná ezt megismételni. Biztos vagyok benne, hogy képes lesz rá, és a csapattól is megkapja a szükséges támogatást."

A Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali az idény előtt többször is megerősítette: a 2012-es idény sorsdöntő lehet Massa számára, mindenképpen javulnia kell, ha jövőre is az olaszoknál akar versenyezni.