Vágólapra másolva!
A McLaren versenyzői eltérő módon pihenték ki az Ausztrál Nagydíj fáradalmait: Jenson Button pingvinekkel úszott Melbourne-ben, Lewis Hamilton pedig filmeket nézett az esős időben.

Az idénynyitó Ausztrál Nagydíj után nem sokat pihenhettek a versenyzők, egy héttel később ugyanis Malajziában folytatódik a bajnokság. Az első futamon nagyszerűen szereplő McLaren versenyzőinek azonban így is maradt idejük a kikapcsolódásra - a győztes Jenson Buttonnak egy különleges programban is része volt.

"Hétfő reggel pingvinekkel úszkáltam" - nyilatkozta, majd elárulta, hogy sokáig a győzelem hatása alatt állt. "Két napig Melbourne-ben maradtam, pihentem és az előző hétvégén gondolkoztam. Kétpercenként ez járt a fejemben: 'Megnyertük a tegnapi versenyt, ez remek!' Miközben az ember a dolgát végzi, folyamatosan eszébe jutnak a futam apró részletei és az átélt érzelmek."

A 2009-es világbajnok azonban tudja, hogy a melbourne-i sima győzelme ellenére sem bízhatja el magát. "Az előző verseny nagyszerűen sikerült, de most egy újabb következik: még van tizenkilenc futam, amit meg akarunk nyerni."

Forrás: McLaren

Csapattársa, a Melbourne-ben a harmadik helyen befutó Lewis Hamilton inkább a passzív pihenést választotta. "Megnéztem néhány filmet, amiket éppen adott a tévé" - mondta. "Elég sokat esett az eső, ezért csak pihentem, filmet néztem és kicsit edzettem." Az egyik, talán beszédes módon, a Vissza a jövőbe volt...