Vágólapra másolva!
Kamui Kobajasi abban bízik, hogy a Sauber hamar megoldja gumimelegítési problémáit, így az időmérőn is kihozhatják az autóból a maximumot. A svájciak célja Malajziában a Q3 elérése lesz.
Egymással is ütköztek a pontszerző Sauberekhttp://www.f1hirek.hu/f1/20120318-f1-egymassal-is-utkoztek-a-pontszerzo-sauberek.htmlRadikális evolúció az új Sauberhttp://www.f1hirek.hu/f1/20120206-f1-radikalis-evolucio-az-uj-sauber.html

A 2011-es idényhez hasonlóan idén is az időmérő edzések nehezítik meg leginkább a Sauber dolgát, több körre lenne ugyanis szükségük ahhoz, hogy a megfelelő hőmérsékletre melegítsék fel az abroncsokat. Kamui Kobajasi és Sergio Pérez az Ausztrál Nagydíjon sem tudott bejutni az időmérő edzés utolsó szakaszába, versenytempójuknak köszönhetően azonban mindketten pontot szereztek.

"Az időmérőn mutatott teljesítményünkön még mindig javítanunk kell" - idézi az Autosport Kobajasit. "Továbbra is küszködünk az abroncsok felmelegítésével, különösen az első gumik esetében."

Az Ausztráliában a hatodik helyen célba érő japán elmondta, idén különösen fontos, hogy kijavítsák a hibát, hiszen a rendkívül szoros mezőnyben nagy hátrányt jelenthet egy rosszul sikerült időmérő. "Sokkal kisebbek a különbségek, mint tavaly, még az élcsapatokhoz képest is. Ez persze jó jel, de fontos, hogy az időmérőn és a versenyen is száz százalékos teljesítményt nyújtsunk. Ha valami hiányzik, a mezőny végén találhatjuk magunkat" - magyarázta.

Forrás: Sauber

A C31-es versenytempójával viszont elégedett a csapat, Kobajasi annak ellenére lett hatodik, hogy az első körben megsérült az autó hátsó szárnya. "Nehéz megmondani, hogy a sérült szárny mekkora hátrányt jelentett, hiszen folyamatosan valakinek a szélárnyékában autóztunk, de az biztos, hogy elég sok időt vesztettünk miatta" - árulta el.

A kettős pontszerzés ellenére Kobajasi biztos benne, hogy a Sauber Ausztráliában nem mutatta meg, mire képes valójában, a Malajziai Nagydíjon ezért még jobb teljesítményre számítanak. "Az autóval minden rendben van, magabiztos vagyok" - jelentette ki. "Az időmérőn az lesz a célunk, hogy bekerüljünk a Q3-ba, a futam elején pedig megpróbáljuk kimaradni a balhékból."