Vágólapra másolva!
A híresztelések ellenére a Sauber nem számol azzal, hogy Sergio Pérez már az idény közben a Ferrarihoz igazolhat Felipe Massa helyére. A csapat a fiatal mexikói fejlődését dicséri.

Felipe Massa gyenge ausztráliai teljesítménye után - az időmérőn tizenhatodik lett, a futamon a tizenharmadik helyről esett ki - egyre több forrásban jelennek meg olyan híresztelések, melyek szerint a Ferrari még az idény vége előtt lecseréli a brazilt. Ha Massát valóban leváltják, a sauberes Sergio Péreznek van a legnagyobb esélye arra, hogy megkapja a Ferrarit. A 22 éves mexikói ugyanis a Ferrari utánpótlás-programjában nevelkedett, és az olaszok már többször is utaltak rá, hogy számítanak rá a jövőben.

Az egyre erősödő pletykák ellenére a Saubernél egyelőre nem számítanak arra, hogy az idény közben új versenyzőt kell bevetniük, bár egyesek tudni vélik, hogy Pérez szerződése megengedné a csapatváltást. "Mi tudjuk, mi áll a szerződésében, és magabiztosak vagyunk. Ha aggódnánk, akkor talán nem lenne nekünk való ez a munka" - nyilatkozta a Sauber vezérigazgatója, Monischa Kaltenborn az Autosportnak. "Hízelgő, hogy ilyen komoly igény van a versenyzőnkre."

Bár Kaltenborn utalt arra, hogy a 2012-es szezonban mindenképpen szeretnék megtartani Pérezt, arra nem tért ki, hogy a jövőben mi vár a mexikóira. "Tavaly augusztusban bejelentettük, hogy nálunk fog versenyezni, tehát az idei szezon számunkra egyértelmű" - jelentette ki. "Mi azt az elvet képviseljük, hogy ez a bejelentés egész évre szól. Majd meglátjuk, mi történik a jövőben."

Pérez csütörtökön annyit mondott a témával kapcsolatban, hogy koraiak a találgatások, a pletykákkal pedig egyelőre nem kíván foglalkozni. A csapatfőnök, Peter Sauber mindenesetre egyre elégedettebb a fiatal versenyző teljesítményével, aki Melbourne-ben az utolsó helyről jött fel a nyolcadikra. "Gyors, tehetséges, és talán idén is óvatosan bánik majd a gumikkal. Ez egy természetes folyamat: minél több tapasztalatot szerez, annál gyorsabb és jobb versenyző válik belőle" - magyarázta.