Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton mindkét szabadedzést megnyerte, így egyelőre Malajziában is a McLaren tűnik a leggyorsabb csapatnak, Jenson Button mégsem teljesen elégedett az autóvjával.

Az Ausztráliában aratott győzelem és harmadik hely után a Malajziai Nagydíj első napján is a McLaren nyújtotta a legmeggyőzőbb teljesítményt: Lewis Hamilton magabiztos előnnyel nyerte meg mindkét pénteki szabadedzést. Hamilton az első futamon nem tudta felvenni a versenyt csapattársával, Jenson Buttonnal, Szepangban azonban jóval nagyobb esélyt lát erre.

"Az első futam után néhány dolgot változtattunk az autó balanszán, és sokkal elégedettebb vagyok vele"- nyilatkozta az edzések után. "A leszorítóerő alacsony, közepes és nagy sebesség mellett is megfelelő, ennek rendkívül örülök."

Hamilton az első edzésen fél másodperccel előzte meg a második helyezett Sebastian Vettelt, a délutáni gyakorláson pedig több mint három tizedet vert Michael Schumacherre. A brit ennek ellenére nem bízza el magát, hiszen tudja, hogy a futamon nehéz körülmények várnak rá.

"A második edzésen, a hosszú etapomon néhányszor túl szélesen fordultam - nagyon nehéz lesz megfelelően bánni a gumikkal a versenyen, meg kell találni az ideális balanszot" - magyarázta. "Ezen a pályán kicsit könnyebb lesz előzni, mint Melbourne-ben. Ennek ellenére az lenne a legjobb, ha az első helyről rajtolhatnék, ezt fogom holnap megcélozni."

Forrás: AFP

Button a délelőtti edzésen a kilencedik lett, 1,3 másodperccel lemaradva csapattársa mögött, délután viszont csak három tized volt köztük a különbség. A melbourne-i futamgyőztes a pole pozíció fontosságát hangsúlyozta, ezért is aggódik a McLaren egy körön nyújtott teljesítménye miatt.

"Sokat kell még dolgoznunk, hogy alacsony üzemanyagszinttel, az időmérőn is versenyképesek legyünk" - árulta el. "Nem vagyok teljesen elégedett a rövid etapokon nyújtott teljesítménnyel, de ezen még tudunk változtatni - biztos vagyok benne, hogy az időmérőn jobb lesz a helyzet."

Button munkáját az első edzésen műszaki probléma is hátráltatta. "A délelőtti edzés kicsit bosszantó volt: olajszivárgás miatt kevesebb kört tehettem meg, bár ez nem sokat számított, mert még koszos volt a pálya" - magyarázta. "Délután mindkét gumikeveréken jó köröket futottam, azt hiszem, megértettük az abroncsok viselkedését. Ettől függetlenül a magas páratartalom és a hőség miatt mindkét keveréken nehéz dolgunk lesz. Mindenki számára kemény futam jön - hacsak nem áll be óriási javulás a pálya állapotában, elég sok kiesést láthatunk majd vasárnap."

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh óvatos optimizmussal nyilatkozott a nap végén: "A Mercedes nagyon erősnek tűnik, és szerintem a Red Bull sem mutatta még meg a legjobb formáját. Arra számítunk, hogy - mint mindig - most is versenyképesek lesznek. De mi sem voltunk elégedetlenek a teljesítményünkkel: a többiekhez viszonyított tempónk hasonlónak tűnik, mint Melbourne-ben."