Vágólapra másolva!
Úgy érzik, a gumikkal kapcsolatos gondjaikat részben megoldották, de hiába voltak gyorsak pénteken, az első rajtkocka megszerzésére nem lesz esélyük Szepangban.

A Mercedesnél nem táplálnak vérmes reményeket a malajziai pole megszerzésére annak ellenére sem, hogy a pénteki edzésnapon ők voltak a leggyorsabbak a McLaren után. Délután Michael Schumacher tudta a legjobban, 3 tizedmásodpercre megközelíteni az élen végző Lewis Hamiltont, Nico Rosberg pedig Jenson Button mögött a 4. helyen végzett.

"A futamra készültünk, igyekeztünk javítani a versenytempónkat" - mondta Rosberg. "Nagyon érdekes napunk volt, különösen a gumik terén. Akkora hőség van, hogy túlmelegedtek."

"Általában véve a hosszú etapokra koncentráltunk, de azt nem tudom, a többiekhez képest hogy állunk. Az időmérőn valószínűleg rendben leszünk, azt hiszem, közel kerülhetünk a rajtrács elejéhez. Efelől nem aggódunk; sokkal inkább a verseny okozhat problémát."

Rosberg, aki az ausztráliai idénynyitón a gyors gumikopás miatt esett vissza, azt állította, a Mercedes jórészt megoldotta az ezzel kapcsolatos gondjait. Ugyanakkor hozzátette, hogy a Malajziai Nagydíjon "küszködni fogunk a gumikkal, de mindenki küszködni fog. Fontos, hogy itt kicsit jobban álltunk, de fogalmam sincs, a köridejeink valójában milyenek a többiekéhez viszonyítva."

Forrás: Mercedes

Bár a Mercedes vitatott hátsó szárnya a különleges F-csatornával hatékony fegyver lehet Szepang két hosszú egyenesében, Schumacher kijelentette, hogy nem számítja magát a pole pozíció esélyesei közé.

"Nem. Nem lennék olyan optimista, hogy bármi ilyesmit jósoljak" - mondta. "Szerintem az 5. helyért fogunk küzdeni. Ma jó napunk volt. A hosszú etapjaink tűrhetően egyenletesek voltak, de hogy ez mire lesz elég, az úgyis csak vasárnap fog kiderülni."

"A versenytempónkkal foglalkoztunk. Nem hiszem, hogy bárkinek láttuk a maximális teljesítményét. Őszintén meg vagyok győződve róla, hogy holnap az 5-6. rajthely lesz a legtöbb, amit elérhetünk."

Schumacher a múlt hétvégén, Melbourne-ben megjavította egyéni legjobbját a visszatérése óta, amikor a 4. rajtkockát hódította el a futamra.