Vágólapra másolva!
Azt mondja, az autója Melbourne-ben teljesen másképp viselkedett, mint a teszteken, ezért biztosan volt valamilyen probléma vele.

Felipe Massa biztos benne, hogy az autójával valamilyen alapvető probléma volt az ausztráliai idénynyitón, ezért a Ferraritól a Malajziai Nagydíjra kapott új kasztni révén vissza fog rázódni a helyes kerékvágásba.

Noha Melbourne-ben nyújtott gyenge teljesítménye után ismét híre ment, hogy a Ferrari meg akar válni tőle, Massa azt állította, nem érdeklik a sajtóban róla megjelent kritikák. "Csak az autó érdekel" - jelentette ki Szepangban. "Az, hogy olyan autóm legyen, mint a teszteken, nem olyan, mint Ausztráliában. (A kasztnicsere) helyes döntés volt."

"A tesztelés közben akárhányszor vezettem az autót, soha nem voltak vele olyan gondjaim, mint Ausztráliában" - tette hozzá. "Egyik napon sem, és akkor sem, amikor előzőleg Fernando (Alonso) ült benne, tapasztaltam semmilyen furcsát vagy szokatlant."

"Aztán megérkeztünk Ausztráliába, és minden más lett. Egész héten az volt nálunk a fő téma, hogy megpróbáljunk javítani a helyzeten, és kiderítsük, mit történt. Biztosra veszem, hogy rendben leszünk."

Massa, aki Melbourne-ben kiesett, miután összeütközött Bruno Sennával, elárulta, hogy a Ferrari nemcsak az autójának vázát cserélte le. "Nem értettük, mi volt a baj, ezért mindent kicseréltünk" - mondta. "A csapat rendkívül profi, de nemcsak nekem, hanem nekik is jól jön, ha megszabadulunk attól, ami nem működött."

Noha a Massa menesztésével kapcsolatos találgatások miatt a helyére esélyes Sergio Pérez ismét a rivaldafénybe került, a mexikói Szepangban hangsúlyozta, hogy nem törődik a pletykákkal. "Még csak egy verseny futott le, úgyhogy korai spekulálni. Teljes erővel a jelenlegi csapatomra, a Sauberre koncentrálok. Jó autónk van, mást nem is akarok hozzátenni" - jelentette ki.