Vágólapra másolva!
Sajtóértesülések szerint a német mintát követnék az ausztrálok is, ugyanis azt fontolgatják, hogy két város rendezné a Forma-1-es futamot. Egyik évben a jelenlegi helyszínen, Melbourne-ben, a másikban Perth-ben vagy Sydney-ben lehetne a verseny.

Elsősorban anyagi okai vannak annak, hogy Ausztrál szervezők két városban is szeretnének Forma-1-es versenyt. Mintául Németország szolgálhatott nekik, ahol a páros években a Hockenheimring, a páratlanokban pedig a Nürburgring a helyszín, de már a spanyolok is hasonló rendezési elven gondolkodnak Valencia és Barcelona kapcsán.

A Herald Sun értesülései szerint a melbourne-i szervezők elsősorban Victoria állam adófizetőinek a terhein szeretnének enyhíteni azzal, hogy egy másik államnak is lehetőséget biztosítanának a futamrendezésre.

"Magas beosztású" forrásokra hivatkozva az ausztrál napilap azt írta, hogy Perth (Nyugat-Ausztrália állam fővárosa) vagy Sydney lehet a másik helyszín.

Nyugat-Ausztrália állam szövetségi miniszterelnöke, Colin Barnett így nyilatkozott: "A nagydíj egy nagy esemény, de Nyugat-Ausztrália nem fog licitálni rá."

Victoria állam szövetségi miniszterelnökének, Ted Bailleu-nek a szóvivője pedig így nyilatkozott a lapnak: "A miénk a verseny 2015-ig a jelenlegi formában. Az ez utáni időszakra vontakozó tárgyalásoknál arra összpontosítunk, hogy Victoria állam gazdasága értéket kapjon a pénzéért."

Forrás: Mercedes GP

Az versenyt rendező Australian Grand Prix Corporation elnöke, Ron Walker úgy jellemezte az ötletet, mint a katasztrófa képletét. "Az összes nagy eseményünk nyereséges, nem akarunk ezen más ausztrál várossal osztozni" - nyilatkozta.

"Szerintem elvinni a versenyt egy másik államba több fejtörést okozna annál, ami talán megérné" - nyilatkozta a Red Bull ausztrál pilótája, Mark Webber." Már olyan hosszú ideje nagyon sikeres itt Melbourne-ben. De soha nem mondd, hogy soha. Semmi sem tart örökké" - tette hozzá a tegnapi versenyen negyedikként végző pilóta.