Vágólapra másolva!
Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke úgy véli, az első futamon győztes McLaren nem lesz egyeduralkodó a bajnokságban: a versenytempót tekintve nem maradnak el tőlük, a malajziai pálya pedig jobban kedvezhet nekik.

Bár Jenson Button látszólag könnyedén nyerte meg az idénynyitó Ausztrál Nagydíjat, a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner nem érzi úgy, hogy a McLaren az idény hátralevő részében is uralni fogja a versenyeket. Szerinte a tavalyi szezonhoz hasonlóan idén is folyamatosan változni fog a csapatok formája, elsősorban a pályák eltérő tulajdonságai miatt.

A 2011-ben egy kivétellel az összes pole pozíciót bezsebelő Red Bull versenyzői Ausztráliában csak az ötödik, illetve a hatodik helyről rajtolhattak. A futamon azonban remek tempót diktáltak, így Sebastian Vettel felállhatott a dobogó második fokára, Mark Webber pedig negyedik lett. Horner szerint a McLaren győzelméhez az is hozzájárult, hogy a briteknek hagyományosan fekszik a melbourne-i versenypálya.

"Bizonyos pályák befolyásolhatják a teljesítményt. Úgy gondolom, jelenleg rendkívül szoros a mezőny, és majd az fog dönteni, hogy ki milyen fejlesztéseket hajt végre a szezon végéig. Minél gyorsabban tudja valaki kihozni a legtöbbet az autójából, annál nagyobb előnyhöz juthat" - idézi Hornert az Autosport. A csapatfőnök szerint a Red Bull jobb teljesítményre képes annál, amit Ausztráliában láthattunk.

Forrás: Red Bull

"Már a téli teszteken is tudtuk, hogy a McLaren versenyképes, ez a hétvégén be is bizonyosodott" - folytatta Horner. "A versenytempónk azonban egyáltalán nem maradt el az övéktől - ráadásul úgy voltunk képesek erre a teljesítményre, hogy egyik versenyző sem volt teljesen elégedett az autójával."

Horner elégedett az Ausztráliában szerzett második és negyedik hellyel, a csapat ráadásul tudja, miben kell fejlődnie ahhoz, hogy még jobb eredményeket érhessenek el. A csapatfőnök abban reménykedik, hogy ezen a hétvégén, a jelentősen eltérő tulajdonságokkal rendelkező malajziai pályán gyorsabbak lehetnek.

"Melbourne-ben sok a szűk, lassú kanyar, és a pálya nem egyenletes. A malajziai pálya változatosabb, érdekes lesz látni, mi történik ott. Arra számítunk, hogy a McLaren Malajziában is gyors lesz, de remélhetőleg most nekünk is jobban sikerül az időmérő" - bizakodott.