Vágólapra másolva!
A francia úgy véli, a Williams versenyzőjének nem volt jog a kanyarhoz, amikor összeütköztek. Räikkönen úgy érzi, mintha nem is lett volna két évig távol a Forma-1-től.

Magasra tette a Lotus mércéjét az időmérős teljesítményével Romain Grosjean. A francia pilóta a két McLaren mögül, a harmadik helyről rajtolhatott, azonban hamar kiderült, hogy vasárnap nehezen ismételheti meg szombati teljesítményét. Már az első métereken több pozíciót bukott, a 2. körben pedig kiesett, miután Pastor Maldonado egy előzés során kitörte a jobb első kerekét.

Grosjean williamses vetélytársát okolja a balesetért. "Túl gyorsan érkezett meg a kanyarba, és nem tudott elfordulni. A 12-es kanyarnál sárga zászlókat lengettek, mindannyian lelassítottunk, de ő szerintem nem tett így. Ezzel előnybe került, nagyon gyorssá vált az egyenesben. Megpróbált belülről megelőzni" - mesélte. "Én későn fékeztem, és már el is fordultam. Nem fogok egyenesen továbbmenni a kavicságyba a kedvéért, hogy helyet szorítsak neki. Ő nem tudott elkanyarodni, mielőtt belém jött" - panaszkodott az Autosportnak,

"Szerintem kiváló eredményt érhettem volna el e nélkül. Bosszús vagyok, mert el akartam jutni a célig, sőt a dobogóig."

Forrás: Lotus Renault

Csapatfőnöke, Eric Boullier ugyanakkor nem teljesen csalódott. "Van egy kis mosoly az arcunkon" - mondta. "Valóban nagy reményeink voltak a 3. helyről induló Romainnel kapcsolatban, és elszomorító, hogy kiütötte őt egy másik autó, de az E20 hétvégi teljesítménye optimistává tesz bennünket a szezonra." A Lotus becsületét Kimi Räikkönen mentette meg, aki több nehézség után a 7. helyen fejezte be a versenyt.

"Úgy érzem magam, mintha itt sem hagytam volna a Forma-1-et" - nyilatkozta a finn. "Jól rajtoltam, de utána történt előttem egy baleset az első kanyarban, így több pozíciót vesztettem. Szinte meg kellett állnom, és a fűre kellett húzódnom, hogy ne keveredjek bele a balesetbe. Ez ismét megnehezítette a versenyemet, sok autón kellett áthámoznom magam. Ezt, illetve az erős tempót figyelembe véve előrébb is végezhettem volna. Úgy gondolom, a Safety Car is ártott nekünk."