Vágólapra másolva!
Vettel hibázott a gyors körében, de elmondása szerint enélkül is csak egy-két hellyel végzett volna előrébb az ausztráliai időmérőn. Csapattársát, Mark Webbert a KERS hibája hátráltatta, így a harmadik sort foglalja el a világbajnok csapat.

A szombati időmérőn a hatodik helyen végző Sebastian Vettel bevallotta, hogy hibát vétett az utolsó gyors körének elején, de azt is tudja, hogy enélkül sem lett volna esélye az első rajtkocka megszerzésére. "Szerintem, amit láttunk, az nem meglepetés, a köridők között kicsit volt a különbség. Örültünk volna, ha közelebb vagyunk az élbolyhoz, de a Q3-as körömmel nem voltam elégedett" - nyilatkozta a kissé csalódott Vettel.

"Nem az élről rajtolunk, de nem is hátulról, ez messze van a katasztrófától, az autót illetően tudjuk, mit kell tennünk" - fűzte hozzá. "A McLaren nagyot lépett előre a Q2-höz képest a Q3-ban - folytatta. "Soha nem hagytam magam hozzászokni, hogy mindig az élről rajtolok majd - az mindig kivételes eset" - hangsúlyozta. "Már nagyon várom a versenyt, arra készülök, hogy megelőzök majd néhány embert."

Kisebb meglepetésre a hazai pályán versenyző Mark Webber megelőzte Vettelt az időmérőn, pedig a Q3-ban nem működött a KERS az autójában. Ettől függetlenül elérhetőnek tartja a dobogót. "Tudtuk, hogy lesz néhány gyors srác - a McLaren és a Mercedes különösen az volt, de Romain is jó munkát végzett. Mindenki azt hiszi, hogy valamit rejtegetünk, amivel visszatérünk, de az idén nyitottá vált minden. Nem volt KERS-em a Q3-ban, ennek hatása van az ember ritmusára az időmérőkön - kár, mert a rendszer egész télen hibátlanul működött. Elégedett vagyok a körömmel a Q3-ban."

Forrás: Red Bull
Webber szerint elérhető a dobogó

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner is sajnálatát fejezte ki amiatt, mert az egész télen hibátlanul működő KERS a Q3-ra elromlott Webber autójában. "Ez volt idén az első KERS-hibánk, télen egy sem akadt. Szerencsétlenség, hogy pont a legfontosabb pillanatban kezdett sztrájkba, de (Webber) ettől függetlenül kivételesen jó kört futott, és megszerezte az ötödik helyet." Vettelről szólva Horner megállapította, hogy a világbajnok nem találta a ritmust, mert a reggeli szabadedzésen kevés kört ment a kicsúszása miatt. "Soha nem tűnt úgy, hogy igazán megtalálta volna a sebességét, ami talán a reggel miatt volt így" - tette hozzá. "Az ötödik és a hatodik hely távol van a katasztrófától, különösen a két DRS-zóna miatt, amelyek idéntől rendelkezésre állnak."

A Renault motorokért felelő Cyril Dumont azt is elárulta a csapat sajtóközleményében, hogy a KERS-hiba nélkül szerinte Webber akár a második-harmadik helyre is odaérhetett volna.