Vágólapra másolva!
Hiába kérték, nem engedik őket elindulni az Ausztrál Nagydíjon, mert nem fértek be a 107 százalékba. Sergio Pérezt pedig váltócsere miatt 5 rajthellyel hátrébb sorolták.

A HRT az egy évvel ezelőttihez hasonlóan idén sem állhat rajthoz a melbourne-i idénynyitón, miután az időmérő első etapjában sem Pedro de la Rosa, sem Narain Karthikeyan nem tudott 107 százalékon belül kerülni az 1. helyet megszerző Kamui Kobajasihoz képest. Ehhez legalább 1:32.215-ös kört kellett volna futniuk, ám még az előrébb végző De la Rosa legjobb eredménye is csak 1:33.495 volt.

A HRT kérte az Ausztrál Nagydíj sportfelügyelőit, hogy vegyék tekintetbe: mivel az autójuk először megbukott az egyik kötelező törésteszten, egy új szabály értelmében nem tudtak tesztelni vele az előszezonban, adjanak nekik felmentést a 107 százalékos előírás alól. A testület tagjai azonban "az összes rendelkezésükre álló bizonyítékot mérlegelve" úgy döntöttek, elutasítják a csapat kérését.

A HRT már tavaly is ugyanígy járt. A másik sereghajtó, a Marussia hasonló okokból szintén komoly tesztelés nélkül érkezett Ausztráliába, ők azonban elég gyorsak voltak a Q1-ben ahhoz, hogy kvalifikálják magukat a versenyre. Még az újonc Charles Pic is 1:31.670-es eredményt ért el.

A mezőny végéről Sergio Péreznek kell rajtolnia, mert a Q2-ben váltóhiba miatt részt sem tudott venni, és a problémás részegységet ki is kellett cserélni az autójában, amiért automatikusan öt hellyel hátrébb sorolták.

Forrás: Hispania
Forrás: Hispania