Vágólapra másolva!
A mezőny nagy része szeretné, ha az FIA felügyelné a csapatok által vállalt költségkorlátozás betartását. Csak a Red Bull két istállója nem írta alá az erről szóló levelet.

Tavaly megvádolták a Red Bullt, hogy 2010-ben megszegték a csapatok által önként vállalt költségkorlátozási egyezményt, az RRA-t - a gyanút a holland könyvvizsgálócég, a Capgemini egyik kutatása váltotta ki, miután a FOTA tagjai azt kérték, hogy vizsgálják át a megállapodás betartásának módszereit. Állítólag a Ferrarit, a McLarent, a Mercedest és a Saubert ellenőrizték a Red Bull mellett.

Noha a bajnoki címvédő tagadta a szabályszegést, ellenfeleiknek nem tetszik, hogy esetleg kijátsszák a megállapodást, ezért felkeresték az FIA-t, hogy rávegyék a szervezetet a költségkorlátozás felügyeletére. Erre azért is szükség van, mert félő, hogy a viták miatt megszüntetik a korlátozásról szóló RRA-t. Az Autosport úgy tudja, a tizenkét istállóból tíz aláírta az FIA-nak címzett levelet, a két kivétel a Red Bull és a Toro Rosso volt.

"Sok ügyben kapcsolatban állunk az FIA-val, és az egyik az RRA. Keressük a módját, hogy az FIA-t bevonjuk az RRA ellenőrzésébe, például a szabályok által. Kapcsolatba léptünk az FIA-val, és Jean Todt igyekszik felállítani egy bizottságot a témában" - mondta a Lotus csapatfőnöke, Eric Boullier.

Állítólag Todt, a Nemzetközi Automobil Szövetség elnöke is támogatja a tervezetet. A Red Bullt irányító Christian Horner fontosnak tartja a kiadások korlátozását, de úgy vélte, nem biztos, hogy az RRA a legjobb mód az ellenőrzésére.

Forrás: [origo]