Vágólapra másolva!
Miután az ausztráliai idénynyitó második szabadedzésén ő volt a leggyorsabb, elismerte, hogy a Mercedes ígéretes formában van, de a valódi erőviszonyokról továbbra sem mert találgatásokba bocsátkozni.

Michael Schumacher óvatosan optimista volt, miután az élen fejezte be az idénynyitó Ausztrál Nagydíj péntek délutáni szabadedzését. Bár egész nap, mind a száraz, mind az esős pályán az élbolyban tartotta a Mercedest, hangsúlyozta, hogy a változékony időjárási körülmények között így sem lehetett megítélni a csapata kilátásait.

Schumacher délután egy 7 körös etap legvégén érte el 1:29.183-as időeredményét, amellyel az edzés utolsó pillanatában egy tizedmásodpercet vert a 2. helyezett Nico Hülkenbergre. Délelőtt azonban csak 3. lett a két McLaren mögött, és a többséghez hasonlóan ő is akkor futotta a legjobb körét.

"Az biztos, hogy mindkét edzés ígéretesen alakult számunkra. Addig azonban nem merészkednék, hogy azt állítsam, nagy az önbizalmunk, mivel az időjárási viszonyok ismét túl szeszélyesek voltak, semhogy tisztán láthatnánk az erőviszonyokat" - mondta. "Másfelől viszont jó érzés volt látni, hogy ma mindenféle pályaviszonyok között ütőképesek voltunk, és az autónk könnyen kezelhető - egyszerűen érzem."

Forrás: Mercedes

Noha Nico Rosberg délután csak 9. lett, és 3 másodpercnél lassabb volt csapattársánál, célzott rá, hogy magas üzemanyagszinttel körözött. "A két edzés alatt rengeteget tanultunk itt Melbourne-ben a versenyre, úgyhogy nagyon eredményes napunk volt. Az autóban igazán kényelmesen érzem magam, számomra ma ez volt a legfontosabb" - magyarázta. "Tehát minden jól ment, nem értek minket meglepetések. Ugyanakkor ilyen viszonyok mellett lehetetlen megítélnünk, hogy mennyire állunk jól a többiekhez képest, ezért nagyon várom a következő két napot."

A csapatfőnök, Ross Brawn azt mondta, a Mercedes ma "különféle üzemanyagszintekkel" végzett eredményes munkát. "Habár az összkép nem tiszta, Michael és Nico elégedettnek tűnt az autójával a két szabadedzés végére" - tette hozzá. "Holnap száraz pályára számítunk, így valószínűleg többet fogunk megtudni az erőviszonyokról."

A Mercedes kihasználta azt az új szabályt, hogy mivel mindkét edzésen esett az eső, az elvileg mára szánt három szett gumi közül az egyiket megspórolhatták szombat délelőttre. "Mindkét pilótánk versenyszimulációkra koncentrált, de egymástól eltérő programot követve" - erősítette meg Norbert Haug. "Mindketten a közepes keverékű gumikat használták, hogy egy garnitúra opciósat (lágyat) eltehessenek holnapra, amikor jobbak lesznek a pályaviszonyok."