Vágólapra másolva!
A sérüléséből lábadozó lengyel versenyző az előző egy hétben egy raliautót és egy gokartot is kipróbált. Utóbbival állítólag pályacsúcsot döntött.

A tavaly februárban ralibalesetet szenvedő Robert Kubica már hónapok óta képes közúti autó vezetésére, és úgy tűnik, készen áll arra, hogy erősebb gépeket is kormányozzon.

Nem verték nagydobra, de a lengyel pilóta a múlt héten ismét beült egy Skoda Fabia raliautóba, és Genova környékén tesztelte azt, a héten pedig egy toszkánai gokartpályára látogatott el, ahol olasz hírforrások szerint megdöntötte a pályacsúcsot az elektromos gokarttal.

Az ugyanakkor továbbra is bizonytalan, hogy a tavalyi balesetben a lábát és karját eltörő Kubica mikor térhet vissza a Forma-1-be. Eredetileg abban reménykedett csapata, a Renault, hogy még 2011-ben újra részt vehet a nagydíjakon, viszont ez nem valósult meg, és a rehabilitáció állásást látva úgy döntöttek, nem ajánlanak szerződést neki 2012-re.

Az egykori F1-es csapatfőnök, Flavio Briatore szerint ugyanakkor nem szabad sürgetni a visszatérését. "Láttam (Kubicát) párszor, és azt mondtam neki, hogy ne siessen. A tehetségét nem veszítheti el, de mindenekelőtt az egészségére kell figyelnie" - nyilatkozta Briatore. "Úgy gondolom, sikerrel fog járni, azonban kétéves felépülési idővel kell számolnia. Nem lehet az F1-ben az, aki nem száz százalékig ép."

Kubicán összesen nyolc műtét hajtottak végre. A gyógyulása tavaly nyáron átmenetileg lelassult, és nehezítette a helyzetét, hogy idén januárban megint megsérült, amikor elcsúszott a jégen.