Vágólapra másolva!
Úgy véli, bizonyos területeken muszáj fejlődnie a csapatnak, noha összességében elégedett volt autójával az idény első edzésnapján. Lewis Hamilton szerint a szombati edzés kulcsfontosságú lesz.

Hasonlóan alakult az idény első két szabadedzése Melbourne-ben, délelőtt és délután is vizes pályán kezdődött, majd száraz aszfalton fejeződött be a tréning. A McLaren számára eltérő végeredmény született a két szakaszban: előbb Jenson Button és Lewis Hamilton elfoglalta a tabella első két helyét, aztán délután a 15. és 16. pozíciókban végeztek. Összesen 54 kört tettek meg, amivel a mezőny kevésbé aktív tagjai közé tartoztak - csak az új autóját most próbálgató Marussia és HRT, illetve a Lotus ment kevesebbet náluk.

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh ettől függetlenül elégedett volt a tapasztalatokkal. "A nedves idő ellenére pozitívan indult a hétvégénk" - jelentette ki. "Ahogy lenni szokott, a pénteki edzésnap nem adott válaszokat a kérdésekre, sőt, a változó körülmények között kialakult végeredmény valószínűleg még több kérdést vet fel. Ugyanakkor elégedettségre ad okot, hogy hasznos gyakorláson vagyunk túl."

A csapat délelőtt a gumik optimális működésére koncentrált. Délután viszont zömmel a bokszból figyelték az eseményeket, mert a nedves időben nem akarták megkockáztatni, hogy az MP4-27 összetörjön, pláne úgy, hogy kevés pótalkatrészük volt hozzá. Buttont csak aerodinamikai vizsgálatok céljából küldték pályára az esőben.

Forrás: AFP

A korlátozott lehetőségek dacára ő is jó benyomásokkal zárta az edzésnapot. "Elégedett vagyok az autóval, jónak érzem. Van pár terület, ahol erősödnünk kell, de a korlátozott mennyiségű gyakorlást figyelembe véve viszonylag jól alakult a péntekünk" - mondta. "Az autót teljesen másnak érzem, mint amilyen az utolsó teszten volt, mert a pálya eltérő jellegű, és sokkal kisebbek a kanyarsebességek - azonban így is jól működik alattam."

Hamilton kiemelte, hogy szombat délelőtt létfontosságú lesz minél többet pótolni a mai kimaradt munkából. "Holnap fontos lesz korán pályára hajtani az edzésen, illetve minél többet gyakorolni száraz pályán, hogy foglalkozhassunk a beállításokkal és belőjük az autót" - nyilatkozta. "Úgy tűnik, az autó nagyjából rendben van, de csakúgy, mint a teszteken, itt sem tudhatjuk, hogy mások mennyi benzinnel köröztek. Szorosnak látszik az állás köztünk, a Red Bull és a Mercedes között."