Vágólapra másolva!
Pedig a helyére állítólag Hamilton a Mercedes egyik jelöltje. Egyelőre azonban egyikük sem foglalkozik a jövőjével.

Az elmúlt hónapokban egyre jobban foglalkoztatja a közvéleményt, hogy Michael Schumacher vajon folytatja-e a pályafutását, miután a szerződése idén lejár. A Mercedesnél ugyan többször utaltak rá, hogy szeretnék, ha a hétszeres világbajnok náluk maradna, de aztán utólag mindig igyekeztek tompítani az ezzel kapcsolatos kijelentéseik élét.

A csapatfőnök, Ross Brawn most ismét megerősítette, hogy továbbra is szívesen látnák Schumachert. "Jó lenne, ha folytathatnánk a közös munkát Michaellel, mert ez azt bizonyítaná, hogy sikeresek vagyunk" - mondta a SID-nek. "Ha Michael maradna, azt annak a jele volna, hogy közelebb kerültünk a céljainkhoz. El fog érkezni a szezonnak az a pillanata, amikor döntenünk kell, hogy együtt folytatjuk-e, vagy sem."

Ha Schumacher mégis visszavonul, a Mercedes bevásárlólistáján állítólag Lewis Hamilton lépne az első helyre, akinek a McLarennel kötött szerződése csak az idei szezon végéig szól. Már tavaly felmerült, hogy nem feltétlenül a jelenlegi csapatánál folytatja, és ezt most is megerősítette, azzal a kiegészítéssel, hogy az idény első négy versenye ebből a szempontból sorsdöntő lesz számára.

Forrás: Mercedes GP

"A döntésemet nem pusztán az autó alapján fogom meghozni. Ha az ember a jövőjét építi, az összes körülményt egyben kell mérlegelnie. Sok tényezőről van szó" - mondta. "Én elégedett vagyok itt. A menedzsmentemre fogom bízni, hogy gondoskodjon a többiről." Hozzátette: "Nagy megtiszteltetés itt lenni (a Mclarennél), de könnyű lenne átmenni máshová is. Reméljük, hogy maradhatok."

Magáról Brawnról sem lehet tudni, hogy meddig folytatja a pályafutását, azt azonban cáfolta, hogy a Brawn GP eladásából származó sokmillió dolláros bevétele letörte volna a harci kedvét. "Természetesen sokkal gazdagabb vagyok most, mint régebben, és az ember ilyenkor eltöpreng rajta, hogy vajon ugyanolyan lelkesedéssel ugrik-e ki az ágyból reggelenként" - ismerte el. "Ám ez a változás sem a hozzáállásomra, sem a versenyzés iránt szenvedélyemre nem volt negatív hatással."