Vágólapra másolva!
A csapat csütörtökig nem tudta összeszerelni a második autóját, így arra kérték az FIA-t, hogy csak a pénteki nyitóedzés előtt végezzék el rajta a rutinellenőrzést.

A Marussiáéhoz hasonlóan először a HRT 2012-es autója sem ment át az összes kötelező törésteszten, ezért a többiek részvételével rendezett kollektív előszezoni tesztek során ki sem tudták próbálni. Csak a múlt héten, egy hivatalosan reklámfilm forgatásra szánt napon tehettek meg vele néhány kört Barcelonában - a szabályok szerint bemutatógumikkal.

A második számú autót, Pedro de la Rosáét azonban az elszenvedett késedelem miatt még nem volt idejük összeszerelni, ezért Melbourne-ben kérvényezték a Nemzetközi Automobil Szövetségnél (FIA), hogy a csütörtökönként tartott szokásos gépátvétel helyett pénteken reggel, az első szabadedzés előtt ellenőrizzék a szabályosságát.

Az FIA ebbe bele is egyezett, ám De la Rosa csak akkor vehet majd részt a holnapi edzéseken, ha az autóját rendben találják. A HRT már egy évvel ezelőtt is tesztelés nélkül volt kénytelen nekivágni az ausztráliai idénynyitónak, és a 107 százalékos szabályon elbukva akkor egyik versenyzőjének sem sikerült kvalifikálnia magát a futamra.

Forrás: Hispania