Vágólapra másolva!
Lewis Hamilton és Jenson Button egyaránt bizonytalan csapata formáját illetően, de mindketten úgy gondolják, a McLaren kötelékében jó helyen vannak.

Vetélytársaikhoz hasonlóan a McLarennél sem mernek részletes esélylatolgatásba bocsátkozni a hétvégén kezdődő új Forma-1-es szezon előtt. A wokingi csapat megfelelően teljesített a teszteken, az autójuk megbízhatóan ment, és jó köridőket futott, de a versenyzők ettől függetlenül nem tudják, mire számítsanak az idén.

"Úgy érezzük, hogy sokat kihoztunk a tesztekből, jó formában vagyunk" - mondta a tavalyi bajnokság ezüstérmese, Jenson Button az első verseny helyszínén, Melbourne-ben. "Nem csupán a Red Bull ellen kell küzdenünk. Ők erősek lesznek, az előző három évben kiváló autót építettek, de a Mercedes, a Lotus, valamint a Sauber miatt is aggódnunk kell."

"Az első futamok mindenki számára nehezek lesznek. Roppant hosszú az idény, és ott dőlnek el a dolgok, hogy kinek sikerül egész évben megtartania a formáját."

Csapattársa, Lewis Hamilton a Ferrarit sem írja le, bár szintén a sötétben tapogatózik. "Szeretnék nyerni, de nincs semmi konkrétum, amire számíthatunk. Bármi történjék, keményen fogunk dolgozni, hogy az élre kerüljünk, és a legjobbat hozzuk ki a felszerelésünkből."

Forrás: McLaren

"Tényleg nem tudok semmit. A hosszú etapos adatok alapján az látszik, hogy az első három-négy csapat között vagyunk a tempót és a gumikopást nézve. Nem köröztem kevés benzinnel, nem tudom, hogy mások köröztek-e így. Szombaton valószínűleg minden kiderül, de arra számítok, hogy a Lotus és a Red Bull gyors lesz, csakúgy, mint a Mercedes és a Ferrari."

Noha tavaly felélénkült a pletyka, hogy a sikertelenség miatt Hamilton elvágyódik a McLarentől, a brit kijelentette: jól érzi magát eddigi egyetlen F1-es csapatánál. "Boldog vagyok itt. Kiváltságosnak érzem magam, hogy az F1-ben lehetek már hét éve. Ez a hatodik idényem (Hamilton 2006-ban tesztpilóta volt - a szerk.), és azon kevés versenyző közé tartozom, akik végezhetik ezt a munkát. Folyton magamba kell csípnem, hogy tényleg itt vagyok-e. Megélem az álmomat, azt csinálom, amit szeretek."

Az istállóhoz 2010-ben csatlakozó Button szintén elégedett a környezetével. "Nem találhatnék ennél jobb helyet. Úgy vélem, minél több ember dolgozik körülöttem, és minél jobban bízik bennem a csapat, annál erősebb az önbizalmam. Ez számomra nagy dolog a McLarennél" - nyilatkozta. "Amikor idejöttem, nem tudtam, mit reméljek, de nagyon kellemes légkörben dolgozhatok. Olyan érzésem van, mint amikor (2009-ben) bajnok lettem a Brawn GP-vel - a győzelem felé az vezet, ha felépítjük magunk köré a csapatot."

"Nem csupán az autót vezetem, sok mást is csinálok. Együtt dolgozom az egész istállóval, segítek nekik az előrelépésben."