Vágólapra másolva!
Christian Horner csapatfőnök kizártnak tartja, hogy a Red Bull megpróbálja megszerezni Lewis Hamiltont. Az angol pilóta nem foglalkozik Horner jóslataival.

Lewis Hamilton szerződése év végén lejár a McLarennél, a hosszabbításról egyelőre csak óvatosan beszélnek a felek. Tavaly felmerült, hogy esetleg a Red Bull érdeklődik iránta, Christian Horner csapatfőnök Kanadában ült le beszélgetni a versenyzővel, bár utóbb mindketten tagadták, hogy egy esetleges szerződéskötésről lett volna szó.

A hétvégi Ausztrál Nagydíj előtt adott nyilatkozatában Horner arról beszélt a Daily Telegraphnak, hogy a Red Bullt egyáltalán nem érdekli Hamilton, Mark Webber esetleges távozása után inkább az utánpótlásprogramban szereplő egyik fiatalnak adnának lehetőséget. "Úgy gondolom, nehéz elképzelni Lewist a csapatunkban" - mondta Horner. "Szerintem jól érzi magát abban a környezetben, ahol most van, és mi is elégedettek vagyunk a két pilótánkkal."

"Hoztunk egy döntést azzal kapcsolatban is, hogy fiatal pilótákba fektetünk be, és van két tehetségünk Jean-Eric Vergne és Daniel Ricciardo személyében. Mindketten megérdemelnék a lehetőséget, szóval valószínűbb, hogy inkább belülről, nem kívülről keresünk utánpótlást." Horner szerint Mark Webber nem úgy fut neki ennek a szezonnak, hogy ez lesz az utolsó éve, így az utódlás kérdése nem is feltétlenül aktuális.

A Red Bull főnöke a napokban egy másik témában is megfricskázta Hamiltont: egy interjúban azt mondta, hogy idén valószínűleg újra Jenson Button jelenti majd a legnagyobb veszélyt a pilótáira. Hamilton szerint Hornernek joga van saját véleményt formálni. "Most hallottam ezt először, de nem idegesít" - reagált Hamilton. "Sok álláspont van, és mindenkinek joga van a sajátjához, úgyhogy ez nincs különösebb hatással rám. Csak az számít, hogy kimenjek a pályára és végezzem a dolgom."

"Nem különösebben zavar, hogy tavaly kikaptam Jensontől. Ha egész évben abszolút versenyképesek lettünk volna, kicsit nehezebben tenném túl magam ezen. Tudva viszont, hogy olyan év volt, amelyben a saját gyenge teljesítményem miatt dobtam el pontokat és követtem el buta hibákat, nem tör össze a dolog."

"Jenson nem nyerte meg a világbajnokságot, vagyis rosszabb is történhetett volna. Sok év áll még előttem, nem tervezem a tavalyi év megismétlését."