Vágólapra másolva!
A Force India 2008 óta folyamatosan javuló teljesítményt nyújt, ennek következtében anyagilag is egyre erősebb helyzetben vannak.

Vijay Mallya a 2007-es év végén vásárolta fel a Spyker csapatát, mely 2008 óta Force India néven indul a Forma-1-ben. Az istálló az elmúlt négy szezonban egyre meggyőzőbb teljesítményt nyújtott: első évükben még a konstruktőri bajnokság tizedik helyén végeztek, majd fokozatosan előrelépve 2011-ben már a hatodik helyet sikerült megszerezniük. Ezzel párhuzamosan a csapat anyagi helyzetét is sikerült megszilárdítaniuk - míg az első években az alacsony költségvetés miatt az F1-es szereplésük is veszélybe került, az utóbbi időben egyre több szponzori támogatásra tesznek szert.

A Force India kimutatása szerint a bevételek a kezdeti 17 millió fontról 48, 5 millióra nőttek 2010 végéig. A növekedés elsősorban a fokozott szponzori támogatásnak köszönhető: Mallya Kingfisher nevű sörfőző üzemei és repülőgép-társasága az eddigi összeg duplájával, 13 millió fonttal támogatják évente az istállót, dacára annak, hogy az utóbbi nemrégiben a csőd szélére került. A csapat a kölcsöneinek egy részét is ki tudta fizetni, valamint 1,2 millió fontot költöttek új felszerelésekre. A veszteségek 40,3 millióról 26,7 millió fontra csökkentek a 2010-es év végéig.