Vágólapra másolva!
A Red Bull és a Lotus főnökei szerint a teszteken küszködő Ferrarival is számolni kell idén, hiszen jelentős anyagi forrásaiknak köszönhetően gyorsan kijavíthatják az autójuk hibáit.

Bár a téli tesztek után a Ferrari menedzsmentje sem tagadja, hogy idei autójuk, az F2012 egyelőre nem felelt meg az elvárásoknak, az ellenfelek továbbra is az élcsapatokkal említik őket egy lapon. Hiába zárta ki az első néhány futamon még a dobogó lehetőségét is Pat Fry, az olaszok technikai igazgatja, Eric Boullier szerint a Ferrari hamar behozhatja a lemaradását.

A Lotus csapatfőnöke azok után sem bízza el magát, hogy az utolsó teszten futott versenyszimulációk alapján az ő csapata jobb teljesítményt nyújtott a Ferrarinál. "Még túl korán van ahhoz, hogy ezt megítéljük. A Ferrari jelentős anyagi forrásból gazdálkodhat, ráadásul nagyszerű szakemberei vannak - soha nem tudhatjuk, mire lesznek képesek" - mondta az Autosportnak.

"A versenyszimulációt tekintve feltételezhetően gyorsabbak voltunk náluk, de ez nem jelenti azt, hogy idén megverjük őket" - tette hozzá. "Nem szabad alábecsülni a Ferrari képességeit, biztosan gyorsan reagálnak a helyzetre. Vissza fognak vágni."

Alan Permane, a Lotus vezető versenymérnöke is arra számít, hogy a Ferrari egy gyengébb szezonkezdés esetén is hamar visszaverekedi magát az élmezőnybe. Szerinte egyelőre csak az biztos, hogy a Red Bull és a McLaren harcolhat a győzelemért. "Nem tudom, hogy áll a Ferrari. Szívesen mondanám azt, hogy mi megelőzzük őket, de ez valószínűleg túl optimista kijelentés lenne, hiszen hiába küszködnek most, ez úgysem fog sokáig tartani" - vélte.

Forrás: Ferrari

"Ennek ellenére tényleg úgy tűnik, hogy nehézségeik vannak" - folytatta Permane. "Egy időben futottunk versenyszimulációt Fernando (Alonsóval), s bár ő egy kicsit gyorsabb volt, eggyel többször állt ki a bokszba. Ezt mi is megtehettük volna, de inkább futottunk egy nagyon hosszú etapot a kemény keveréken. De megnéztük, mi történt volna, ha még egyszer kiállunk kerékcserére: még így is három-négy másodperces előnyben lettünk volna hozzá képest."

Az idei szezonban is elsőszámú esélyesnek kikiáltott Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner sem temeti a Ferrarit, úgy véli, az élmezőnyben nem lesz nagy változás az előző szezonhoz képest. "Szerintem a Ferrari jobb formában van, mint gondolják. Úgy tűnik, a Mercedes is fejlődött tavaly óta, így idén is a szokásos csapatok játsszák majd a főszerepet" - nyilatkozta.