Vágólapra másolva!
Nico Rosberg szerint jól kiegészítik egymást Michael Schumacherrel, ezért nem bánná, ha jövőre is csapattársak maradnának. Schumacher valószínűtlennek tartja a győzelmet az idénynyitón. 

Egyre gyakrabban kerül szóba Michael Schumacher jövője: a 43 éves német szerződése ugyanis az idei szezon végén lejár a Mercedesnél, és egyelőre nem hajlandó arról nyilatkozni, hogy 2013-ban folytatni kívánja-e a versenyzést. Főnökei (az F1-es istálló vezetője, Ross Brawn és a Daimler elnöke, Dieter Zetsche) már kijelentették, hogy jó teljesítmény esetén szívesen hosszabbítanának a hétszeres világbajnokkal, ezúttal pedig csapattársa, Nico Rosberg véleményét kérdezték.

"Van rá esély, hogy marad, és jó lenne, ha tényleg így történne" - nyilatkozta Rosberg a DPA hírügynökségnek. "Technikailag remekül kiegészítjük egymást, ami természetesen nagy segítséget jelent az autó fejlesztésében."

A téli tesztek után sokan úgy gondolják, hogy a Mercedes lehet a szezon egyik meglepetése, akár még a világbajnoki címért is harcba szállhatnak. Bernie Ecclestone szerint Rosberggel komolyan számolni kell 2012-ben. "Nagyon tehetséges versenyző, képes arra, hogy futamokat nyerjen. Remélhetőleg ez idén meg is történik" - mondta a németről, aki 2006 óta tartó pályafutása alatt még egy győzelmet sem aratott.

Schumacher ugyanakkor úgy véli, a Mercedes a jövő hétvégi Ausztrál Nagydíjon még nem számolhat a győzelemmel. "Valószínűtlennek tartom, hogy nyerjünk Ausztráliában" - árulta el hivatalos honlapján. "Úgy látom, a Red Bull áll az élen. Mögöttük azonban nagyon szoros a mezőny."