Vágólapra másolva!
Bernie Ecclestone szerint az lenne a legjobb megoldás az anyagi gondokkal küzdő valenciai és barcelonai pályák számára, ha 2013-tól évenkénti váltásban rendeznék meg a Spanyol Nagydíjat.

A múlt héten olyan hírek röppentek fel, hogy a gazdasági válság miatt komoly anyagi gondokkal küzdő Valencia tartomány még nem fizette ki Bernie Ecclestone-nak a 2012-es Európa Nagydíj rendezési díját, ezért kérdéses a futam megrendezése. A Radio Valencia-Cadenának azonban Ecclestone elárulta: idén biztosan nem marad el a verseny, a következő szezontól pedig úgy próbálják megoldani a helyzetet, hogy Valencia és a másik spanyol helyszín, Barcelona évenkénti váltásban kapja meg a Spanyol Nagydíj rendezési jogát.

Ecclestone szóban már meg is egyezett a két pályával, hamarosan hivatalossá is tehetik az új szerződéseket. A megállapodás a szintén nehéz anyagi helyzetben lévő barcelonai pályának is segítséget jelentene. "Valencia és Barcelona is egyetért azzal, hogy az lenne a legjobb megoldás, ha felváltva rendeznének futamot. Most megpróbáljuk kiválasztani az időpontokat" - magyarázta Ecclestone. "Azon gondolkoztunk, hogy tudunk segíteni Valenciának, és ez jó megoldásnak tűnik."

A Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló 81 éves üzletember a héten Valenciában tárgyalt a város polgármesterével, és biztosította őt arról, hogy az idei futamot nem veszik ki a versenynaptárból. "Sok dolog - például a labdarúgás is - szóba került, amikor Valencia polgármesterével, Rita Barberával találkoztam. Örömmel jelenthetem ki, hogy tiszteletben tartjuk a pálya jelenlegi szerződését. Minden rendben van, kifizették, amit kellett. Semmilyen kétség nem merül fel a futamot illetően" - jelentette ki.

Spanyolországban 2008 óta rendeznek évi két versenyt: Barcelonában 1991 óta minden évben sor kerül a futamra (Spanyol Nagydíj), a valenciai utcai pálya pedig 2008 óta a versenynaptár része, de Európa Nagydíjként.