Vágólapra másolva!
Egy másik F1-es versenyző, Jaime Alguersuari úgy tudja, a végtagsérüléseiből több mint egy éve lábadozó lengyel állapota rosszabb, mint várták. Szerinte Kubica még egy poharat sem tud felemelni.  

Robert Kubica 2011. február 6-án súlyos ralibalesetet szenvedett Olaszországban, és a Forma-1-be való visszatéréséről továbbra is csak találgatni lehet. Eleinte úgy tippelték az orvosok, hogy még abban a szezonban rajthoz állhat, de ez nem valósult meg, mint ahogy az sem, hogy szerződést kapjon erre az évre.

Részben a nyugalomra vágyó lengyel pilóta kérése miatt nem szivárog ki sok információ a felépüléséről, mégis több rossz hír érkezett vele kapcsolatban. Decemberben szakított a rehabilitációját felügyelő orvossal, Dr. Riccardo Ceccarellivel, majd az új év elején elcsúszott a jégen, és újabb sérülést szenvedett. Egyik versenyzőtársa, Jaime Alguersuari pedig most kifejezetten rossznak írta le az állapotát.

"A legutóbbi információim nem túl kedvezőek róla. Önállóan még inni sem tud, képtelen felemelni a kezével a poharat. Szóval nem látszik túl biztatónak a helyzet" - nyilatkozta a BBC rádiós szakkommentátorává kinevezett spanyol. "Azt hiszem, súlyosabb a sérülése, mint amire számítottak."

"Robert fantasztikus versenyző, gyors, összeszedett. Biztos vagyok benne, hogy világbajnok lehetne" - tette hozzá. "Természetesen szeretném, ha visszatérne, mert kétségtelenül megérdemelne egy helyet az F1-ben."

Alguersuari elárulta, Kubica navigátora, Jakub Gerber az említett raliversenyen először attól félt a balesetet látva, hogy a lengyel azonnal belehalt a sérüléseibe.