Vágólapra másolva!
Megválik F1-es részvényeitől az amerikai bank, a vevő 15,3 százalékos tulajdonrészhez juthat a sportágat irányító vállalatban. 

A gazdasági válság kis híján végzetes csapást mért a Lehman Brothersre, amely a talpraállás után idén áprilistól kezdi visszafizetni tartozását a hitelezői felé. Az amerikai banknak a Forma-1 anyacégében, a Delta Topcóban is 15,3 százalékos részesedése van - ezzel a második legnagyobb befektető -, de nemrég nyilvánosságra hozott átszervezési koncepciójukból kiderül, hogy két éven belül meg akarnak válni tőle a hiteleik törlesztése érdekében.

A részvénycsomag értéke 1,5 milliárd dollár (több mint 330 milliárd forint). Várhatóan lesz kereslet iránta, mivel tavaly a News Corporation médiavállalat az Exor befektetőcsoporttal közösen fontolóra vette a Forma-1 megvételét, és a Guardian értesülései szerint lehetnek más érdeklődők is . A brit lap a világ leggazdagabb emberét, Carlos Slimet - aki a Sauber főszponzorát, a Telmexet is irányítja-, valamint a Mubadala befektetőcsoportot egyaránt a potenciális vevők között említi.

A Lehman Brothers 2002-ben került kapcsolatba az F1-gyel, akkor a csődbe ment Kirch médiavállalat részesedését vásárolták meg. Ezt 2006-ban eladták a sportág kereskedelmi jogtulajdonosának, a CVC-nek, hamarosan azonban újra megvették 550 millió dollárért.

Forrás: Ferrari