Vágólapra másolva!
Bernie Ecclestone szerint a kiscsapatok, sőt az egész mezőny számára hasznos lenne, ha az újoncok három éven keresztül az éllovasok előző évi autóit használhatnák.

Újabb, Forma-1-et megreformáló ötlettel állt elő Bernie Ecclestone. A sorozat kereskedelmi jogainak tulajdonosa ezúttal az újonc kiscsapatokat segítené: lehetővé tenné számukra, hogy a teljesítményük javítása céljából három éven át az élcsapatok előző évi autóit használhassák.

"Ha csökkentjük annak szükségességét, hogy versenyképességük javítására költsenek, idővel talán versenyképesek lesznek" - mondta Ecclestone a Sky Sportsnak. "Szóval ezt kell tennünk, meg kell találnunk a módját."

"Amit javaslok, hogy a mezőny végén álló csapatok valamelyik nagy konstruktőr előző évi autóit használhassák. A HRT- vagy Marussia-féle istállók mehetnének az előző évi McLarennel vagy Red Bull-lal, mondjuk három éven keresztül, amíg fel nem építik magukat. Ezt követően önálló konstruktőrként kellene szerepelniük."

Ecclestone szerint nem az állandó költségcsökkentéssel, inkább a szabályok alakításával kell segíteni a kisebb forrásokkal rendelkező csapatokat. "Azért ne költsenek kevesebbet a csapatok, hogy olyanoknak kedvezzenek, akik eleve szerényebb költségvetéssel dolgoznak. Olyan szabályok kellenek, amelyek nem ártanak a kicsiknek."