Vágólapra másolva!
Bár a hivatalos teszteken nem tudtak megjelenni, hétfőn Narain Karthikeyan kipróbálhatta Barcelonában a HRT F112-t. Az indiai elégedett az autóval, és előrelépést vár.

A Hispania eredeti terve az volt, hogy a többi csapattal együtt részt vesznek a 2012-es szezon előtti utolsó téli teszten Barcelonában, az autó azonban nem készült el időre. A hivatalos gyakorlás befejezése utáni napon, hétfőn viszont ők is kipróbálhatták az F112-t, kihasználva azt a lehetőséget, hogy promóciós célokból a kijelölt tesztnapokon kívül is körözhetnek. Ezeken az alkalmakon legfeljebb száz kilométert teljesíthetnek, és a Pirelli demonstrációs körökhöz használt gumijait kell használniuk.

A 2011-es szezon után megválasztott új csapatfőnök, Luis Pérez-Sala elárulta, a csapat keményen dolgozott, hogy az autó készen álljon a hétfői debütálásra. "Nagyon elégedett vagyok. Ez a nap rendkívül fontos számunkra, hiszen néhány elemet kipróbálhattunk az új autón" - nyilatkozta a korábbi F1-es versenyző. "A csapat minden tagjára nagyon büszke vagyok, mert mindenki hozzájárult ahhoz, hogy ez a teszt létrejöhessen."

A HRT F112-t a csapat indiai versenyzője, Narain Karthikeyan vihette pályára, aki több mint tíz kör teljesítése után elégedett volt a teljesítményével. "Az első benyomásaim elég jók: egyértelműen előreléptünk tavaly óta" - nyilatkozta. "Bár a beállításokon nem tudtunk dolgozni, úgy tűnik, minden megfelelően működik, komoly problémát nem tapasztaltunk."

Forrás: Hispania

A Hispania 2010-ben debütált a Forma-1-ben, első két évükben a bajnokság utolsó előtti helyén végeztek. Karthikeyan reméli, hogy ezúttal valóban fel tudják venni a harcot az eddig előttük álló istállókkal. Csapattársa, Pedro de la Rosa egyelőre csak kívülről figyelhette meg az új autó viselkedését, de ő is kiemelte a hétfői teszt jelentőségét.

"Lehet, hogy nem tűnik túl fontosnak ez a gyakorlás, de számunkra az volt. Az Ausztrál Nagydíj előtt minden megtett mérföld sorsdöntő lehet, ellenőriznünk kellett, hogy jó állapotban van-e az autó" - magyarázta a 41 éves spanyol.