Vágólapra másolva!
Niki Lauda úgy véli, innovatív autójának köszönhetően a Mercedes kerülhet a legközelebb a Red Bullhoz és a McLarenhez. Ross Brawn szerint évek óta nem volt ilyen szoros a mezőny.

A tesztelés befejezése után, a március 18-i Ausztrál Nagydíj felé közeledve egyre többen próbálják megjósolni az erőviszonyokat - ezúttal Niki Lauda fejtette ki róluk a véleményét. Az osztrákok háromszoros világbajnoka idén is a Red Bullt és a McLarent tartja a legerősebbnek, szerinte a két csapat teljesítménye szinte megegyezik. Azonban úgy gondolja, az előző két évben a bajnokság negyedik helyén végző Mercedes idén megszorongathatja őket - dacára annak, hogy a barcelonai teszt két hetének összesítésében az összes alakulat közül ők érték el a leggyengébb időeredményt, legalábbis egy körön.

"A Mercedes a legnagyobb meglepetés, pozitív értelemben" - nyilatkozta az osztrák ORF televíziós csatornának. "Ők más utat választottak. Az F-csatorna miatt viszonylag kicsi az autó orra, emiatt a kinézete is különbözik a többi csapatétól. Szerintem ez a leginnovatívabb autó."

Lauda szerint egy versenyképes Mercedes esetén Michael Schumacher teljesítményét is reálisabban lehetne értékelni. "Ez a szezon nagyon fontosnak íérkezik Michael számára" - jelentette ki. "Ez lesz az első alkalom, amikor vele együtt mi is megtudjuk, valójában hogy áll (Nico) Rosberghez képest."

Forrás: Mercedes

"Michaelnek meg kell mutatnia, hogy igazából mennyire jó" - folytatta Lauda. "Ez természetesen nehéz, hiszen az ember nem lesz gyorsabb, ahogy öregszik."

A Mercedes csapatfőnöke, Ross Brawn egyelőre nem szeretne komolyabb jóslatokba bocsátkozni, abban viszont biztos, hogy a tavalyi szezonnál szorosabb küzdelmet láthatunk. "Azt hiszem, az elmúlt évek legszorosabb idénykezdete jön" - idézi őt az ESPNF1.com. "Úgy gondolom, rendkívül izgalmas szezonban lesz részünk."

Brawn szerint nem lehet határozott erősorrendet felállítani, csak különböző csoportok rajzolódtak ki eddig. "Az új fejlesztésekkel a Red Bull sem tűnt ki a mezőnyből. Persze az is lehet, hogy rengeteg benzin volt az autójukban - ezt nem tudhatjuk. Ők biztosan versenyképesek lesznek, és úgy tűnik, a McLaren autója is jó. Szerintem a mi lemaradásunk sem túl nagy, de ezt nagyon nehéz megítélni."