Vágólapra másolva!
A korábbi Forma-1-es versenyző, Mika Salo maga is meglepődött, amikor a Ferrari felkérte, hogy tesztelje a 2010-es autót. Finn források szerint a Ferrarinak komoly céljai vannak a teszttel.

Finn lapértesülések szerint a Ferrari az utolsó Forma-1-es futamát 2002-ben teljesítő Mika Salót kérte fel arra, hogy a Ferrari Racing Days elnevezésű esemény szuzukai fordulóján vezesse a csapat 2010-es autóját. A finn 1999-ben a sérült Michael Schumachert helyettesítve hat nagydíjon indult az olasz csapat színeiben, később pedig hosszútávú versenyeken vezetett Ferrarit. Ennek ellenére nem számított a felkérésre.

"Nagyon meglepődtem, amikor felhívtak" - árulta el a 45 éves finn, aki 1999-ben kétszer állhatott dobogóra. "Hiszen az elmúlt tíz évben nem volt különösebb kapcsolatom a Forma-1-gyel."

Salo egyelőre azt sem tudja, hogy csak bemutató körökről, vagy komolyabb tesztről lesz szó Szuzukában. "Megkérdeztem tőlük, hogy csak a show miatt vezethetem-e az autót, de nem adtak pontosabb információkat" - magyarázta Salo, aki szerint logikusabb lett volna, ha a Ferrari valamelyik jelenlegi tesztpilótára bízza a feladatot. "Ott van nekik Giancarlo Fisichella, Marc Gene és Andrea Bertolini. Nem teljesen értem, miért nem ők vezetnek."

A finn MTV3 egyik munkatársa, Erkki Mustakari szerint elképzelhető, hogy a Ferrari a teszteken tapasztalt problémákra próbál kétségbeesetten megoldást találni, és ehhez többek között Salótól várnak segítséget. A pályafutása során 111 nagydíjon induló Salo mindenesetre komolyan veszi a feladatot: elmondása szerint "őrült módjára" edz, hogy megerősítse nyakizmait és leadjon néhány kilót.