Vágólapra másolva!
Noha a címvédő istálló a múlt heti teszten mindenki másnál kevesebb kilométert tett meg, mert az autójuk többször elromlott, azt állítják, nem aggódnak az RB8 megbízhatósága miatt.

A barcelonai tesztelés látszólag nem alakult jól a Red Bull számára: az RB8 különféle műszaki problémák miatt sokat vesztegelt a garázsban, így a teszten részt vevő csapatok közül ők tudták megtenni a legkevesebb kört. Mintegy 1300 km-t teljesítettek, míg a listavezető Ferrari csaknem 2200-at. A csapatfőnök, Christian Horner ennek ellenére azt állította, nem aggódnak az autójuk megbízhatatlansága miatt, sőt úgy érzik, jobban állnak, mint egy éve ilyenkor.

"Az igazat megvallva ez jó tél volt számunkra" - mondta az Autosportnak. "Az első teszten keményen igyekeztünk. A legtöbb feladatot elvégeztük, és a teszteken ez a lényeg. Sokszor a nyilvánosság előtt kell kiteregetnünk a szennyesünket."

"Szerintem minden nagyon konstruktívan sikerült. Ha visszagondolunk, tizenkét hónappal ezelőtt rengeteg gondunk volt a KERS-szel, most viszont szó sem volt ilyesmiről, úgyhogy igazán pozitív időszakon vagyunk túl."

"Nem hiszem, hogy jelentősen más helyzetben lennénk, mint az utóbbi években. Tavaly mindenképpen nehezebb dolgunk volt, mert a KERS-szel súlyos problémáink adódtak, ezért az első versenyen végül nem is használtuk, de idén szinte szóba sem került."

Forrás: Red Bull

Azt ugyanakkor Horner is elismerte, hogy a Red Bull nem biztos a fölényében. Az erőviszonyokról megjegyezte: "Borzasztóan nehéz bármit is mondani. Igyekeztünk a saját programunkra koncentrálni, mindent megtanulni a gumikról és az autóról. Majd két hét múlva kiderül a sorrend, de a fegyverkezési verseny állásának megfelelően biztosan változni fog a szezon közben is."

"Tavaly például papíron óriási volt a fölényünk, pedig valójában gyakran volt szoros a küzdelem. Még az első futamon is a McLaren ellen."

Sebastian Vettel vasárnap mindössze 23 kört tett meg, mert először eltört az autóján az első szárny, aztán ismét - immár sokadik alkalommal - elromlott benne a sebességváltó. Ezért nem tudta megítélni azt sem, hogy beváltak-e az RB8-hoz készült legújabb, Melbourne-re szánt frissítések. "Nem tettem meg elég kört az új autóval" - ismerte el. "Tegnap (szombaton) úgy viszont tűnt, elég nagyot léptünk előre, és Marknak jó napja volt."