Vágólapra másolva!
Úgy gondolja, ideje fokozatosan átadni az irányítást a következő generációnak a nevét viselő F1-es istállóban, és ennek egyik első jeleként távozik az igazgatótanácsból. A csapatfőnök azonban ő marad.

Frank Williams az 1977-es években - több sikertelen próbálkozás után - alapította meg életképes F1-es csapatát, amely a következő két évtized meghatározó alakulatává vált: autói 1997-ig hét versenyzői és kilenc konstruktőri bajnoki címet gyűjtöttek.

Az utóbbi időben azonban kevés siker jutott a csapatnak, amelynél egyre több változás történt. Ez az idősödő csapatfőnököt is érinti, aki feltehetően hamarosan visszavonul, s mint nemrég utalt rá, már gondolkodik az utódján. Williams egyelőre megtartja posztját, de pénteken bejelentette, hogy a továbbiakban az eddiginél kevesebb feladatot vállal.

"Ez a megfelelő pillanat számomra, hogy átértékeljem a szerepemet a csapaton belül. Áprilisban 70 éves leszek, és úgy döntöttem, jelzem a gyeplő szükségszerű átadását a következő generációnak azzal, hogy a hónap végén távozok az igazgatótanácsból" - nyilatkozta a hivatalos közleményben. "Ez nem annyira jelentős lépés, mint amilyennek tűnik. Teljes erővel folytatom a csapatfőnöki munkámat, és megfigyelőként továbbra is részt veszek a tanács megbeszélésein. Emellett én maradok a többségi tulajdonosa a Williams Grand Prix Holdings PLC-nek."

Forrás: Williams

Helyét lánya, Claire veszi át az igazgatótanácsban április 1-től, és egyúttal ő lesz a marketing és kommunikációs részleg igazgatója a távozó Dominic Reilly helyett. Apja leszögezte, nem a családi kapcsolatok, hanem a képességei teszik alkalmassá a feladat elvégzésére a lányt, aki tíz éve dolgozik a csapatnál.

"Büszkén mondom, hogy Claire keményen megharcolt a kinevezésért. Nem az apja személye miatti előítélet volt előtte a legkisebb kihívás " - közölte Frank Williams. "Dominic Reilly különleges tehetség volt a sportmarketingben, és nagy űrt hagy maga után. De arra a megállapításra jutottam, hogy Claire szereti, ismeri a sportágat és a csapatot, és hasonló eredményeket érhet el (mint Reilly). Büszke vagyok rá, és örülök, hogy a tanács lehetőséget adott neki."