Vágólapra másolva!
A Forma-1 ura nem hullajtana könnyeket, ha kiraknák a naptárból a melbourne-i versenyt, ahol szerinte a legkevésbé nyereséges nagydíjat rendezik.  

Bernie Ecclestone évek óta noszogatja az Ausztrál Nagydíj szervezőit, hogy tegyék át a versenyt estére, mivel ezáltal nem kellene korán ébredniük az európai rajongóknak, és nagyobb lenne az esemény televíziós nézettsége. Az éjszakai futam kivitelezését hosszú ideje visszautasítják az illetékesek az extra költségek miatt, ezért úgy tűnik, Ecclestone megpróbál bekeményíteni, kilátásba helyezve azt, hogy a pályát hamarosan kirakják a naptárból.

"Tiszteletben tartjuk a szerződést, 2015-ig minden rendben lesz. Azt viszont nem tudjuk, mi történik utána" - mondta a The Age című ausztrál lapnak. "Amennyiben meg kell szakítanunk a kapcsolatot melbourne-i barátainkkal, valószínűleg elhagyjuk Ausztráliát, hiszen nem látom, hogy miképp tudna versenyt rendezni Adelaide vagy valamelyik másik város, ha Melbourne nem képes rá. Az itteni viadal minden bizonnyal a legkevésbé nyereséges az összes közül."

Az idén helyi idő szerint 17 órakor - magyar idő szerint reggel 7-kor - rajtol el a mezőny Melbourne-ben, ahová 1996 óta minden évben ellátogat a Forma-1. A helyszín jövője a finanszírozás miatt is kérdéses, mert az állam nem szívesen fordítana rá sok pénzt.

Ecclestone-t azonban nem hatják meg a melbourne-i panaszok. "Más országok készen állnak rá, hogy Ausztrália helyére lépjenek - mi nem akarjuk ezt. Viszont helytelen lenne a részemről, ha úgy számolnék be az illetékeseknek, hogy 'szörnyen sajnálom, de nem vehetjük be a naptárba valamelyik országot, mert meg kell tartanunk Ausztráliát'."