Vágólapra másolva!
Ross Brawn kijelentette, hogy istállójának több szempontból is javulnia kell, mert egyelőre elmaradnak a Red Bull tempójától.

A Mercedes idén előrébb akar végezni a konstruktőri bajnokságban, mint az előző két évben, amikor negyedikek lettek. Egyelőre biztatóan halad a felkészülésük az új idényre: a W03 egy-két kisebb hibától eltekintve megbízhatóan ment az első barcelonai teszten, és a versenyszimulációk során erős tempót diktált.

Ross Brawn csapatfőnök örül ugyan az előrelépésnek, de hangsúlyozta: nem ülhetnek karba tett kézzel, feltétlenül javulniuk kell. "Még nem vagyunk ott, ahol lenni akarunk" - nyilatkozta az Auto Motor und Sportnak adott interjúban. "Lassabbak vagyunk a Red Bullnál, a teszten nem volt jó az autó balansza. Ami pozitívum, hogy megbízható, és nem koptatja túlságosan a gumikat. Azonban muszáj még gyorsabbá tennünk."

"Rá kell jönnünk, hogy miképp tudunk a legjobban lebonyolítani egy futamot. A teszteken azt is igyekeztünk felmérni, hogy a versenyek mely szakaszaiban vagyunk erősek, és melyekben nem."

Brawn kifejtette, Barcelonában mi a legfőbb teendő a Mercedes számára. "Ki kell találnunk, miképp javíthatnánk a (jobb kanyarokban terhelt) bal első gumi strapabírásán, és miképp tehetnénk jobbá a kigyorsítást a lassú kanyarokból" - mondta.