Vágólapra másolva!
Ha visszavonul, várhatóan Adam Parr foglalja el a helyét az általa alapított csapat élén.

Patrick Head, a Williams társalapítója tavaly már befejezte Forma-1-es pályafutását, s bár a csapat névadó főnökének, Frank Williamsnek ez egyelőre nem áll szándékában, már tudja, hogy ki lép majd a helyére, ha egyszer visszavonul: az istálló elnöke, Adam Parr.

Parr még 2006-ban, ügyvezető igazgatóként érkezett a Williamshez. A megítélése nem egyértelműen pozitív - egyesek az ő hibás üzleti stratégiájának tulajdonítják a szebb napokat megélt csapat gazdasági problémáit -, maga Williams azonban egyértelműen megbízik benne.

"Ha valamilyen okból többé nem tudnám elvégezni a munkámat, Adam betöltené az utánam maradt űrt" - mondta az F1 Racingnek. "Még fiatal, és fizikailag éppolyan fitt, mint én voltam az ő korában. Igaz, hogy nincs versenyzői múltja, ez azonban manapság, amikor mindent az üzlet ural, talán még előnyére is válik. Nagyon ügyes az üzleti döntések meghozatalában, és mindig szem előtt tartja az ár-érték arányt. A Forma-1-es üléseken is remekül megállja a helyét."

"Adam nagyon jó ember: teljesen becsületes, keményen dolgozik, nagyon hatékony, és ért a marketinghez. Annyit mondhatok, hogy nagyon okos, és jó orra van az üzlethez. A képzettsége szerint egyébként ügyvéd."

Forrás: Williams