Vágólapra másolva!
A maranellói istálló érdeklődött iránta, de inkább maradt a Mercedesnél. Pedig a csapatnál elismerik, hogy legkorábban jövőre harcolhatnak a vb-címért.

A tavaly elterjedt hírek szerint Nico Rosberg volt az egyik fő esélyes Felipe Massa helyére a Ferrarinál, édesapja - az 1982-es világbajnok Keke - azonban lebeszélte róla, hogy Maranellóba szerződjön.

"110 százalékig kitartott amellett, hogy maradnom kell" - mondta Rosberg a Sport Bildnek. "És tőle függetlenül én is biztos voltam benne, hogy a Mercedes számomra a legjobb hely."

A 26 éves versenyző hozzátette, hogy a barátai közül sokan, akik a Ferrarinak szurkolnak, ellenezték a döntését, de ő idén még beérné annyival, hogy a 2010-ben szerzett háromnál több dobogós helyezést gyűjtsön össze. "Ez nagyszerű lépés lenne útban a vb-cím felé, amiért a következő években szeretnénk harcolni" - vélte.

Azt a Mercedes sportigazgatója, Norbert Haug is elismeri, hogy erre legkorábban valószínűleg 2013-ban kerül majd sor, és a végső győzelemre a csapatnak csak 2014-ben lesz esélye. "Senki nem ugorhat kapásból a negyedikről az első helyre, úgyhogy szeretnénk évente visszaszámolni: 4., 3., 2., 1." - nyilatkozta a DPA-nak.

Noha a múlt heti teszt alapján a Mercedes versenyzői is optimisták voltak az istálló idei kilátásaival kapcsolatban, a csapatfőnök, Ross Brawn elismerte, hogy a győzelemre még nem állnak készen. Pedig a sajtóban olyan titkos fegyvereket tulajdonítanak a Mercedesnek, mint a rejtélyes W-csatorna, melynek kapcsán Haug a Die Weltnek annyit jegyzett meg: "Erről én is az újságban olvastam. Ha lenne ilyesmink, azt először mindenképpen letesztelnénk."

"A motorunkat és a KERS-ünket a legjobbnak mondják, úgyhogy most már szeretnénk, ha miénk lenne a legjobb autó is" - tette hozzá.