Vágólapra másolva!
Bár úgy tervezték, hogy egynapos csúszással kezdik meg és fejezik be az utolsó téli gyakorlást, a Ferrarinak és a Red Bullnak is a többi csapattal egy időben kell tesztelnie.

A Ferrari a múlt héten logisztikai okokra hivatkozva bejelentette, hogy a többi csapatnál egy nappal később, március másodikán kezdi meg az utolsó téli tesztet Barcelonában. Néhány nappal később a Red Bull is úgy döntött, hogy az olaszokhoz hasonlóan módosítja tesztprogramját. Bár a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner úgy nyilatkozott, a szabályok lehetőséget biztosítanak a csúsztatásra, kiderült, hogy nem megfelelően értelmezték az előírásokat.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) ugyanis közölte a két istállóval, hogy csak az előzetesen kiírt napokon, március 1-4. között tesztelhetnek. "A Sportszabályzat 22.4-es cikkelyének tisztázása, melyet tegnap este küldtek el a csapatoknak, nem teszi lehetővé, hogy március 5-én, hétfőn is teszteljünk" - áll a Ferrari által kedden kiadott közleményben.

A Ferrari versenyzői az előzetes tervekhez képest változatlan sorrendben vezetik majd az F2012-t: csütörtökön és szombaton Felipe Massa, pénteken és vasárnap pedig Fernando Alonso tesztelhet.