Vágólapra másolva!
Bár Ross Brawn szerint egyelőre nem tárgyalnak az új szerződésről, Dieter Zetsche sem zárkózik el attól, hogy meghosszabbítsák Michael Schumacher szerződését.

A Daimler vezérigazgatója, Dieter Zetsche sem tartja kizártnak, hogy Michael Schumacher szerződése lejárta után, 2013-ban is a Mercedesnél versenyezzen. A 43 éves német egyelőre nem nyilatkozik a terveiről, a múlt héten azonban csapatfőnöke, Ross Brawn is utalt a hosszabbítás lehetőségére.

"Ő még mindig az autóversenyzés egyik ikonja" - nyilatkozta Zetsche a Sport Bildnek. "Ha jól teljesít, és a motivációja is megfelelő, akkor a hosszabbítás egyértelműen vonzó lehetőségnek tűnik számunkra."

Bár a Bild a múlt héten azt közölte, hogy a Mercedes már ajánlatot is tett Schumachernek a 2014-es szezon végéig, Ross Brawn tagadta, hogy tárgyalnának. "Erről egyelőre nincs szó, de nyitottak vagyunk rá. Más versenyző szerződtetése nem szerepel a terveink között" - nyilatkozta a csapatfőnök a Sky Sportsnak. "Meglátjuk, mi történik idén, és majd utána beszélünk róla. Remélem, minden jól alakul - ha megfelelő eredményeket érünk el, azt hiszem, mindkét fél szívesen folytatja az együttműködést."

Zetsche szerint is várni kell még arra, hogy megkezdődjenek a tárgyalások. "A szezon során összeülünk, és megbeszéljük, ki mit szeretne tenni a jövőben" - árulta el.

A Forma-1 1980-as világbajnoka, Alan Jones szerint mindenképpen érdemes fontolóra venni Schumacher megtartását - ha másért nem is, a hétszeres világbajnok által biztosított bevételek miatt. "Ha tízmillió eurót fizetnek neki, akkor valószínűleg húszmilliós bevételt hoz a csapat konyhájára - egyszerűen a személyének és az eredményeinek köszönhetően" - nyilatkozta.