Vágólapra másolva!
Bár nem kizárt, hogy az év végén lecserélik a Toro Rosso valamelyik fiatal versenyzőjére, az ausztrál azt állítja, nem foglalkozik a külső elvárásokkal.

Mark Webber pozitív szellemben zárta a tavalyi idényt, hiszen Brazíliában megnyerte az év utolsó versenyét, ehhez azonban az kellett, hogy csapattársa, aki egyébként egész évben fölényesen uralta a terepet, egy műszaki hibát szenvedjen el. Az ausztrál szeretné, ha idén visszaállna közöttük a 2010-ben tapasztalt egyensúly.

"Tavaly sem minden a Red Bull két versenyzőjéről szólt. Az igaz, hogy Sebastiannak fantasztikus szezonja volt, de 2010-ben kiegyensúlyozottabban alakult a küzdelmünk. Az lesz a célom, hogy visszaállítsam azt az állapotot" - mondta a Forma-1 hivatalos honlapjának Webber, aki a télen több kilót fogyott, hogy kompenzálja bő 10 kg-os hátrányát Vettelhez képest.

Bár az állása nincs biztonságban, mert a Red Bull fiókcsapatánál, a Toro Rossónál kinevelt fiatalok egyikét ültetheti a helyére, Webber azt állítja, ez a külső nyomás nincs hatással rá.

"Az a legfontosabb számomra, hogy az egyéni teljesítményem megfelelő legyen. A többit úgysem tudom befolyásolni" - mondta. "A Forma-1 élmezőnyében mindenkire folyamatos figyelem irányul. Minden egyes kanyarvételünket kitárgyalják. És ha a csapatnak nem tetszik a versenyző stílusa, nem számít, ki áll sorban a helyéért - úgyis elküldik. Az istállók is a saját érdekeiket tartják szem előtt, és a pilóták fontos szereplők. Én tiszteletben tartom ezt a jogukat, ezért ebben a szellemben fogok hozzáállni 2012-höz is."

Webber az utóbbi két évben az összetett 3. helyén végzett, de állítása szerint ez nem fosztotta meg attól a hitétől, hogy még világbajnok lehet.

"A tavalyi szezont jól fejeztem be, csak sajnos rosszul kezdtem" - vélte. "Ezért 2012-ben szeretném jól indítani, majd a szezon közepén és végén is megtartani a lendületemet. A pontokat elég lesz azután megszámolni!"