Vágólapra másolva!
Mivel szerinte az alkotók őt is hamis színben tüntették fel, a végeredményre nem kíváncsi. Kiderült, hogy nemrég megpróbált személyesen felhajtani szponzorokat egykori csapatának, a Williamsnek, de nem járt sikerrel.

Alain Prost, aki a múlt héten ünnepelte 57. születésnapját, nem rajong a Senna című, többszörösen díjnyertes dokumentumfilmért - olyannyira, hogy végső változatában meg sem akarja nézni.

Prost és Ayrton Senna rivalizálása a McLarennél a Forma-1 történetének egyik legendás epizódja volt, a film is részletesen foglalkozik vele. Prostot azonban látványosan negatív színben tünteti fel, és sok nézőhöz hasonlóan a négyszeres világbajnok - aki a hosszabb változatban maga is megszólal - sem ért egyet azzal, ahogy a sztorit tálalták.

"Nem láttam a filmet, és nem is akarom megnézni. Egyáltalán nem értek egyet azzal, ahogy készítették" - mondta az F1News-nak. "Rengeteg időt töltöttem vele, hogy elmagyarázzam az alkotóknak: tévednek."

Bár Prost és Senna kapcsolata a McLarennél ellenségessé vált, később kibékültek, aztán "A professzor" volt az egyik, aki segített vinni halálos balesetet szenvedő vetélytársa koporsóját a temetésén. Senna családjával is rendeződött a viszonya, és most elismerően nyilatkozott Ayrton unokaöccséről, Brunóról.

"Bruno nagyszerű srác, ezt őszintén mondhatom" - jelentette ki. "A versenyzői képességeit még nem tudom megítélni, mert az korai lenne, de jó ember."

Egyébként Prost, aki a napokban lett a Renault utazó nagykövete, elárulta, hogy kapcsolatban maradt utolsó csapatával. "Gyakran beszélek Frank Williamsszel, a télen még szponzorokat is megpróbáltam felhajtani nekik, de nem jártam sikerrel" - magyarázta. "Nehéz helyzetben vannak, mert ha valaki egyszer anyagi problémákkal kezd küzdeni, bajosan áll talpra."

Prost ezért nem meglepő módon úgy véli, az új csapatokra - a Caterhamre, a Marussiára és a Hispaniára - nem vár fényes jövő. "Köntörfalazás nélkül kijelenthetem, hogy a mai F1-ben nem válhatnak sikeressé. Az egyszerűen lehetetlen" - mondta.