Vágólapra másolva!
A legkisebb csapat új kasztnija minden terhelési próbán megfelelt, de továbbra sem biztos, hogy részt tudnak venni vele a csütörtökön kezdődő utolsó teszten.

Sajtóértesülések szerint elhárult a legnagyobb akadály a Hispania indulása elől, amikor a csapat új kasztnija átment az utolsó, a bukókeret teherbírását ellenőrző törésteszten is. Az F112-vel eredetileg a múlt heti barcelonai gyakorláson akarták elkezdeni a felkészülést, mivel azonban az új szabályok szerint már tesztelni is csak olyan autóval lehet, amely előzőleg megfelelt a terheléspróbákon, és a HRT-é megbukott némelyiken, a programjuk csúszást szenvedett.

Az Autosport úgy tudja, hiába kapott végre zöld utat az F112, továbbra sem egészen biztos, hogy a HRT részt tud majd venni az előszezon utolsó, csütörtökön kezdődő tesztjén Barcelonában, mert rövid idő alatt kellene összeépíteniük az autót. Ezért most versenyt futnak az idővel, de remélik, hogy legrosszabb esetben a teszt utolsó két napján, szombaton és vasárnap kimehetnek a pályára.

A HRT tavaly előzetes tesztelés nélkül utazott el a melbourne-i idénynyitóra, amelyre emiatt a versenyzőinek, Tonio Liuzzinak és Narain Karthikeyannak, nem is sikerült kvalifikálniuk magukat: átcsúsztak a 107 százalékos határon.

A Hispania mellett a mezőny második legkisebb csapata, a Virginből lett Marussia is csak ezen a héten kezdi el tesztelni 2012-es modelljét.