Vágólapra másolva!
Bernie Ecclestone aggódik a Forma-1 nézettsége miatt, ezért abban bízik, hogy 2012-ben már nem Sebastian Vettel uralja majd a Forma-1 mezőnyét.

Sebastian Vettel sorozatban kétszer nyerte meg a világbajnokságot: 2010-ben izgalmas küzdelemben, az utolsó futamon zsebelte be a bajnoki címet, tavaly azonban tizenegy győzelmet és tizenöt pole pozíciót szerezve már négy futammal a szezon vége előtt világbajnoknak mondhatta magát.

Bár Bernie Ecclestone híresen jó viszonyban áll a némettel, idén nem szeretne a tavalyi idényhez hasonló dominanciát látni, szerinte ugyanis Vettel uralma "nem tett jót" az F1-nek. "Szerintem Sebastian az egyetlen ember, aki nem értene egyet ezzel, mindenki más hasonló véleményen van" - idézi a Motorsport.com Ecclestone-t.

"Csodálkozom, hogy az idény végén még így is elég jó volt a televíziós nézettségünk" - folytatta a 81 éves üzletember, aki szerint a többieknek "fel kell ébredniük" ahhoz, hogy 2012-ben izgalmasabb küzdelmet láthassunk. Ecclestone szeretné, ha idén Lewis Hamilton és Michael Schumacher is az élen harcolhatna, bár szerinte ehhez a hétszeres világbajnoknak a Red Bull egyik autójára lenne szüksége.