Vágólapra másolva!
A Mercedes fiatalabbik német pilótája úgy érzi, pályáján eddig nem a mostani csapattársa jelentette a legnagyobb konkurenciát.

A Mercedes nem változtatott a versenyzői felállásán azóta, hogy 2010-től önálló csapatot indítanak a Forma-1-ben. A két német, Nico Rosberg és Michael Schumacher párharcát eddig mindkét szezonban a fiatalabb német nyerte a bajnokságban, és idén újra erre készül.

"Nagyon nehéz lesz ismét legyőzni őt, de meggyőződésem, hogy megint én végzek előrébb!" - nyilatkozta a Sport Bildnek a Twitteren Rosberg, hozzátéve, hogy reméli, hétszeres világbajnok csapattársa meghosszabbítja az év végén lejáró szerződését: "Jól kijövünk egymással, kiegészítjük egymást az autó fejlesztésében. Épp ezért örülnék, ha maradna."

A hírek szerint a Mercedes és Schumacher sem zárkózik el a közös munka folytatásától. Rosberg a német lapnak ugyanakkor kijelentette, eddig nem Schumachert érezte a legkeményebb ellenfélnek csapattársként, hanem Mark Webbert, akivel debütáló évében, 2006-ban versenyzett együtt a Williamsnél.

Forrás: Mercedes

A Mercedes iránt továbbra is elhivatott, és az a célja, hogy jobb eredményeket érjen le azoknál, amelyekkel az előző két évben csak a konstruktőri bajnokság 4. helyén zártak. "Az az álmom, hogy első németként győzelemre vezessem az Ezüstnyilat" - mondta. "Nyernünk kell, és nyerni is fogunk. Hiszek a sikerben."

"Számomra az a fontos, hogy csapatként fejlődjünk. Jó úton haladunk efelé" - tette hozzá. "A gárda nagyon optimista és magabiztos. Az új autó jó alapot jelent, megbízható, így teljes mértékben arra tudunk koncentrálni, hogy gyorsabbá tegyük. Nem alakult minden tökéletesen, de a felmerülő problémák meglehetősen jelentéktelenek voltak, könnyedén megoldottuk őket."