Vágólapra másolva!
Ross Brawn pozitív hangnemben beszélt a csapat új autójáról, és még mindig úgy gondolja, megérte kihagyni vele az első tesztet.  

Külön utat járt a Mercedes az új versenyautójával: a csapatok nagy többségével ellentétben nem próbálták ki 2012-es modelljüket a jerezi nyitó teszten, hanem csak később, Silverstone-ban, majd Barcelonában tették meg első kilométereiket vele.

Ütemtervüket már hónapokkal ezelőtt ennek szellemében készítették, és vezérük, Ross Brawn szerint helyes döntést hoztak a megvalósításával. "A programunkat a köré szerveztük, hogy mikorra akarjuk véglegesíteni az autó specifikációját. Úgy gondoltuk, a megfelelő irányvonal az lesz, ha a régi autót használjuk az első teszten, és az újat a másodikra visszük el. Hiszünk benne, hogy ez volt a helyes út" - jelentette ki a Forma-1 hivatalos honlapjának adott interjúban. "Már nyertünk is a kockáztatással, mivel itt (Barcelonában) melegebb van, mint Jerezben. Egyértelműen jó döntést hoztunk."

Forrás: AFP

A W03 az első bevetésén a 6. helyre volt jó a tabellán, közel egy másodperces hátrányt összegyűjtve az élen végző Sebastian Vettel Red Bulljához képest, szerdán pedig 1,7 másodperccel maradt el az RB8 idejétől. Brawn bizakodva figyeli az új autó teljesítményét.

"Egyikünk sem teljesen elégedett az elvégzett munkával, folyamatosan a javulásra gondolunk. De azt mondhatom, hogy az autó előrelépést jelent, ezt láthatjuk az elemzések és a szimulációs munka alapján. Úgy vélem, tényleg szépet léptünk előre" - mondta.

Brawn hozzátette, hogy az új autót először vezető Michael Schumacher benyomásai is kedvezők a W03-ról. "Tetszik neki az autó, tetszik neki a következetessége, főleg a gyors kanyarokban" - mondta Brawn. - "Nem számolt be olyan jelekről, amelyek szerint alapvető problémák lennének vele. Csupán annyi a dolgunk, hogy javítsunk a teljesítményén. Úgy fogalmaznék, hogy pillanatnyilag meglehetősen kedvező helyzetben vagyunk ."