Vágólapra másolva!
Bár Michael Schumacher jövője egyelőre bizonytalan, a Mercedes vezetői elégedettek a teljesítményével, és utaltak arra, hogy 2012 után is a csapatnál maradhat.

Michael Schumacher a 2010-es szezon előtt hároméves szerződést kötött a Mercedesszel, s mivel az elmúlt két évben folyamatosan javult a teljesítménye, előfordulhat, hogy 2012 után is az F1-ben folytatja. A német szerint még korai a jövőjéről beszélni, csapatfőnöke, Ross Brawn azonban utalt rá, hogy a 43 éves Schumacher szerződését meghosszabbíthatják.

"Jelenleg nem tárgyalunk más versenyzőkkel" - árulta el Brawn a Sport Bildnek. "Feltételezem, hogy ő sem tárgyal más csapatokkal."

"Ha Michael még mindig élvezi, amit csinál, ráadásul képes hozni az általunk várt eredményeket, akkor miért ne?" - válaszolta a csapatfőnök arra a kérdésre, hogy hosszabbítanának-e Schumacherrel. "Egyáltalán nem beszélt arról, hogy a visszavonuláson gondolkozna."

Bár Schumacher az elmúlt két idényben alulmaradt csapattársával, Nico Rosberggel szemben, Norbert Haug szerint "még mindig az egyik legjobb versenyző a mezőnyben." A Mercedes sportigazgatója úgy véli, figyelembe kell venni, hogy Rosberg "kétségkívül az öt legjobb F1-es pilóta között van", ezért nem meglepő, hogy visszatérése után az idősödő Schumacher nem tudta vele tartani a lépést. Brawn szerint 2012-ben már csak az időmérőn akadtak gondjai a hétszeres világbajnoknak.

Schumacher az új Mercedesről

"Az első éve nehéz volt" - nyilatkozta Brawn. "A második szezonjában azonban nagyszerű munkát végzett a versenyeken, bár az időmérőkön Nico egy kicsit gyorsabb volt nála. Azt hiszem, ez meglehetősen zavarta őt."

Schumacher 2011-ben a bajnokság nyolcadik helyén végzett, tizenhárom ponttal lemaradva csapattársától - egy évvel korábban még hetven pont volt közöttük a különbség.