Vágólapra másolva!
A főmérnök, Mark Gillan szerint a Williams új autója egyértelműen előrelépés az elődjéhez képest. A csapat a Renault motorokkal és Bruno Sennával is elégedett.

A Williams mindent megtesz annak érdekében, hogy ne ismétlődjenek meg a tavalyi szezon kudarcai. A Forma-1 történetének harmadik legsikeresebb csapata 2011-ben fennállása legrosszabb szezonját teljesítette: Rubens Barrichello és Pastor Maldonado összesen öt pontot szereztek, a konstruktőri bajnokságban pedig csak a 2010-ben debütáló három kiscsapatot sikerült megelőzniük.

A Williams új autója múlt héten debütált Jerezben, a csapat az első tapasztalatok alapján bizakodó. A főmérnök, Mark Gillan biztos benne, hogy az FW34 előrelépést jelent. "Nagyon különbözik az autó a tavalyitól. Sok olyan tényező van, amit ki kell vizsgálnunk és meg kell fejtenünk - tavaly ezt nem tehettük meg, mert az autó viselkedése vagy a gumikkal való bánásmódja megakadályozott minket ebben" - idézi Gillant az Autosport.

"Bizonyos területeken még javulnunk kell. A beállítások megtalálása általában eltart egy ideig, a következő két teszten ezen fogunk dolgozni" - tette hozzá a főmérnök, aki a Williams új motorszállítójával, a Renault-val is elégedett. "Nagyon jól működik, pozitív tapasztalatokat szereztünk. Meggyőző a teljesítménye" - nyilatkozta az erőforrásról.

Forrás: Williams

A Barrichello helyére érkezett Bruno Senna sokak szerint csak a szponzorai miatt kerülhetett a csapathoz, a mérnökök azonban dicsérik az első teszten nyújtott egyenletes teljesítményét. Senna a két nap alatt 250 kört tett meg az FW34-nel, a mezőnyből ő töltötte a legtöbb időt a pályán.

"Nyilvánvalóan még csak tanulja az autó viselkedését, de a visszajelzései kitűnőek, nagyon precízek. A megbeszélés a szokásosnál kétszer hosszabb ideig tartott, hiszen más szemszögből vizsgáltuk meg a dolgokat. Ez nagyon hasznos volt" - magyarázta Gillan.

A Williams csütörtökön megerősítette, hogy a jövő heti, barcelonai teszten a csapat tartalékversenyzője, Valtteri Bottas is kipróbálhatja az autót. A finn, aki novemberben, a fiatal versenyzők számára kiírt gyakorláson is körözhetett a Williamsszel, a teszt második napján ülhet autóba. Kedden Senna, csütörtökön és pénteken pedig Maldonado vezeti az FW34-et.